1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kiinteistöt

Salmijärven sairaala ja Kuusanmäen palvelukeskus myydään – ajankohta varmistuu ensi vuonna

Salmijärvellä toimii lastensuojeluyksikkö ja myös Kuusanmäessä on vielä toimintaa.

kiinteistöt
Entisen mielisairaalan oven päällä on kyltti: Osastot 1-2-3.
Salmijärven sairaala lopetti toimintansa vuonna 1995. Tällä hetkellä rakennuksessa toimii Kainuun soten lastensuojeluyksikkö. Arkistokuva.Niko Mannonen / Yle

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä myy Kajaanissa Salmijärven vanhan sairaalan ja Kuusanmäen palvelukeskuksen. Kuntayhtymän johtaja Maire Ahopellon mukaan kiinteistöjen myynti vaatii kuitenkin vielä selvittelyjä.

– Salmijärven sairaalassa toimii lastensuojeluyksikkö, joten koko toiminnalle pitäisi löytää uusi tila. Lisäksi siellä on henkilöstön asuntoja ja rakennus on suojeltu, Ahopelto kertoo.

Salmijärven kiinteistön pinta-ala on 96 900 neliömetriä, josta noin kolmannes on ulkopuoliselle vuokrattua peltoa. Kiinteistöllä on kolme rakennusta, joiden käyttöaste on matala. Kiinteistöllä oleva lämpölaitos tuottaa lämpöenergiaa Salmijärven sairaalalle sekä Toppilan vanhainkodille.

Kuusanmäen palvelukeskuksen kiinteistön pinta-ala on 93 235 neliömetriä. Tontin rakennusoikeudesta on käytetty vain pieni osa. Paikan suhteen ei ole suojelupäätöstä.

– Kuusanmäessä on vielä jonkin verran kehitysvammaisten toimintaa. Voi olla, että toiminta siellä lakkaa.

Ahopellon mukaan tarjousten pyytäminen kiinteistöistä tulee ajankohtaiseksi ensi vuonna.

– Kartoitamme vaihtoehdot ja sen pohjalta katsomme, kuinka myynti mahdollisesti tapahtuu.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi