1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mehiläinen Länsi-Pohja Oy

Fazerin ruokapalvelu Länsi-Pohjan keskussairaalassa loppuu

Entinen palveluntuottaja Meri-Lapin kuntapalvelut ottaa sairaalaosastojen ruokahuollon hoitaakseen helmikuun alusta lähtien.

Kuva: Laura Hyyti / Yle

Länsi-Pohjan keskussairaalan ruokapalvelu siirtyy Fazerilta takaisin Meri-Lapin kuntapalvelut Oy:lle.

Meri-Lapin kuntapalvelut Oy:n toimitusjohtaja Aulis Martikaisen mukaan sopimus Mehiläinen Länsi-Pohjan kanssa allekirjoitettiin viime viikolla. Palvelusopimus tulee voimaan helmikuun alussa.

Fazer Food Services on huolehtinut sairaalaosastojen ruokapalvelusta viime heinäkuusta lähtien.

Terveysvalvonta on puuttunut toimintaan, koska ruokien ja astioiden käsittely osastojen kahviotiloissa lisää sairaalainfektoiden riskiä puutteellisen ilmanvaihdon vuoksi.

Sairaanhoitopiiri on todennut, että tiloja ei ole ollut mahdollista saattaa teknisesti vastaamaan terveysvalvonnan raportissa edellytettyjä vaatimuksia. Sairaalasta ei ole myöskään ollut osoittaa Fazerille lisätilaa.

Meri-Lapin kuntapalvelut vähensi määräaikaisia työntekijöitä, kun se hävisi kilpailutuksen Fazerille. Aulis Martikaisen mukaan vielä ei voida varmasti tietää, kuinka paljon keittiöön tarvitaan lisää väkeä helmikuussa.

Lue myös:

Fazerin hoitama ruokapalvelu aiheuttanut ongelmia Länsi-Pohjan keskussairaalassa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri haluaa varmistaa, että potilasruokailun muutoksista ei koidu sairaanhoitopiirille kustannuksia

Länsi-Pohjan keskussairaalan ateriointi muuttuu: Potilaat saavat pian valita ateriansa ruokalistalta sekä ruokailuaikansa