Joensuu vuokraa tilat konservatoriolle

Musiikkipiirien pitkäaikainen haave musiikkitalosta näyttää haudatulta. Joensuu päätti vuokrata tilat konservatoriolle.

Joensuu
Joensuun konservatorion rakennukset ilmakuvassa.
Joensuun konservatorio toimii nykyisin vuokralaisena kahdessa rakennuksessa Rantakadulla. Parin vuoden päästä on edessä muutto yliopistokampukselle.Heikki Haapalainen / Yle

Joensuun konservatorion pitkään mietitty tilaratkaisu äänestytti maanantaina kaupunginhallitusta.

Ensin äänestettiin Heli Hjälmin (kok.) esityksestä asian palauttamisesta uudelleen valmisteluun siten, että konservatorion tilakysymys ratkaistaisiin kulttuuritilasuunnitelman valmistuttua.

Hjälmin esitys kaatui äänin 6-5 eli kaupunginhallitus jatkoi asian käsittelyä.

Toinen äänestys käytiin Anni Järvisen (vas.) esityksestä, että kaupunginjohtajan päätösehdotus konservatorion vuokrasopimuksesta hylättäisiin. Järvisen esitys hävisi äänin 7-4.

Näin päätökseksi tuli, että Joensuu vuokraa konservatoriolle uudet tilat yliopistokampukselta.

Carelia-talon yhteyteen rakennetaan laajennusosa, jota Joensuu vuokraa.

Rakennuttajia on kaksi. Toinen rakennuttaja on Suomen Yliopistokiinteistöt Oy (SYK). Toinen on Hemsö Fastighets AB, joka on Ruotsin valtion eläkerahaston AP3:n valtaosin omistama yhtiö.

Hemsö sijoittaa yhteiskuntayhtiöihin. Suomessa sillä on noin 50 kiinteistöä, muun muassa Taideyliopistolla, Helsingin oikeustalo ja monia hoivapalvelutaloja.

Työnjaon mukaan Hemsö toteuttaa konservatorion 3 700 huoneistoneliön uudisosan ja SYK Carelia-rakennuksessa lähes saman suuruisissa vuokratiloissa tehtävät työt.

Uusi konserttisali on tasalattiainen akustisen musiikin sali, johon mahtuu 250 kuuntelijaa. Harjoitussaliin mahtuu noin sata muusikkoa. Konservatorion opetustilat tulevat toiseen ja kolmanteen kerrokseen.

Joensuu tekee tiloista 20 vuoden vuokrasopimuksen, jossa vuosivuokraksi tulee noin miljoona euroa.

Rakentaminen alkaa ensi vuonna ja tilat valmistuvat seuraavana vuonna. Vuokra-aika alkaa suunnitelman mukaan elokuussa 2021.

Korjaus 18.12.19 klo 9.25: Otsikko "Joensuun kaupunki ei rakenna musiikkitaloa" korvattu "Joensuu vuokraa tilat konservatoriolle".