Keski-Pohjanmaan liiton työilmapiirissä vielä reippaasti parannettavaa – viime vuoden vaikeaan tilanteeseen vain vähäinen muutos

Työhyvinvointikyselystä selvisi, että ilmapiiri ei ole juurikaan parantunut viime vuodesta, jolloin työntekijät kamppailivat muun muassa työssä jaksamisen kanssa.

työilmapiiri
Keski-Pohjanmaan liiton julkisivu.
Kalle Niskala / Yle

Keski-Pohjanmaan liiton työilmapiiri ei ole juurikaan parantunut viimevuotisesta, selviää marraskuussa tehdystä työhyvinvointikyselystä.

Viime vuosi oli liitossa myrskyisä, kun ministeriö otti liiton erityistarkkailuun ja työilmapiirin ongelmat johtivat henkilöstövaihdoksiin.

Edelleen liitossa löytyy petrattavaa muun muassa työntekijöiden työssä jaksamisesta ja tiedon kulusta työyhteisössä. Tyytyväisiä työntekijät ovat työkavereiltaan saamaansa tukeen vaikeissa tilanteissa. Myös työstä palautuminen on aiempaa nopeampaa.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä kertoo, että ilmapiiriä lähdetään kohentamaan kehityskeskusteluilla heti alkuvuodesta.

– Niissä päästään puhumaan halki myös tiedonkulun hankaluudet. Työyhteisössä kaikkien pitää olla ajan tasalla, mitä työpaikalla tapahtuu. Yhdessä mietitään myös, miten työssä jaksamista voidaan jatkossa tukea, sanoo Pärkkä.

Viime vuonna selvästi lisääntyneet pitkät sairauslomat ovat tänä vuonna reippaasti vähentyneet. Sen sijaan lyhyet, parin päivän poissaolot ovat olleet kasvussa tänä vuonna.

Työhyvinvointiasiantuntija suosittelee liitolle samoja korjaavia toimenpiteitä kuin vuosi sitten tehdyn kyselyn yhteydessä.

Keski-Pohjanmaan liitossa on 16 työntekijää. Lähes kaikki työntekijät vastasivat työhyvinvointikyselyyn.

Lue myös:

Keski-Pohjanmaan liitto pääsee taas jakamaan hankerahaa – ministeriö piti rahahanat kiinni lähes vuoden

"Maakuntaliiton johtamisessa on ongelmia" – Keski-Pohjanmaan liitto saa kovaa kritiikkiä myös huonosta työilmapiiristä ja asioiden vetkuttelusta

EU-tukisotkuissa ryvettynyt Keski-Pohjanmaan liitto tekee korjausliikkeitä: "Liitto on toimintakykyinen, mutta työtehtäviin voi tulla viilauksia"

Ministeriö sulki maakuntaliiton rahahanat – liitto ei noudattanut ohjeita ja kärsii huonosta työilmapiiristä