Myrskyisät tuulet riepottelevat Suomea tänään iltapäivällä

Puuskaiseen tuuleen kannattaa varautua jo aamupäivän aikana.

sää
Myrsky kulkee suomen yli
Myrsky kulkee suomen yli

Talvimyräkkä on yön aikana saapunut lounaasta Suomeen. Voimakas matalapaine tuulineen kulkee päivän aikana maan etelä- ja keskiosan yli itään.

Matalapaineen mukana kulkevat tuulet voimistuvat maa-alueella myrskyisäksi alkuillasta, mutta puuskaiseen tuuleen voi varautua jo aamupäivän aikana, kertoo Ylen meteorologi Anniina Valtonen. Pihakalusteita ei tarvitse viedä suojaan kuitenkaan kuin vasta illemmalla. Voimakkaat tuulet voivat aiheuttaa myös sähkökatkoja illan aikana.

Ajokeli voi muuttua erittäin huonoksi ja paikoin liukkaaksi, kun vesi- ja lumisateet liikkuvat maan etelä- ja keskiosan yli.

Lappeenrannan ja Hämeenlinnan pohjoispuolelle sekä Kuopion eteläpuolelle on tulossa paikoitellen jopa 20 senttiä lunta. Lumisateet voivat olla hyvin sakeita. Sen sijaan etelässä sateet tulevat pääasiassa vetenä tai räntänä.

Pohjois-Pohjanmaa ja Lappi säästyvät myräkältä. Siellä voi olla pilvistä ja sadella vähän lunta.

Pohjoisessa pakkanen hieman kiristyy, kun taas etelään on luvassa lauhaa ilmaa.

Säävaroitukset keskiviikolle 18. joulukuuta.
Säävaroitukset keskiviikolle 18. joulukuuta. Yle

Eteläisille ja lounaisille merialueille ennustetaan myrskytuulia iltapäivästä eteenpäin. Tuulet voivat puhaltaa puuskissa jopa 24 metriä sekunnissa.

Aallonkorkeus on 4–5 metrissä, ja yksittäiset aallot voivat nousta korkeammallekin.

– Jos risteilylle meinaa lähteä, voi olla, että Suomenlahdella keinuu, Valtonen sanoo.

Eckerö Line on perunut keskiviikolta kaksi risteilyä (siirryt toiseen palveluun) kovan tuulen ja korkean aallonkorkeuden takia. M/S Finlandian lähtö Helsingistä Tallinnaan kello 15.15 sekä lähtö Tallinnasta Helsinkiin kello 18.30 on peruttu. Muut risteilyt ajetaan tänään normaalisti.

Lue lisää säästä Ylen Sää-sivuilta.