Suomussalmen Oilolan rakennus sai uuden omistajan – "Haluamme nähdä, että matkailu kehittyy"

Kaavoituksessa määrätään, että paikalla on oltava matkailua tukevaa toimintaa.

matkailu
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Suomussalmella sijaitseva Oilolan rakennus on myyty. Rakennus myytiin Huutokaupat.comissa ilman pohjahintaa. Kunnanhallitus vahvisti kaupan tiistaina 17. joulukuuta.

Ostaja, suomussalmelainen Eero Moilanen, maksaa rakennuksesta reilut 16 000 euroa. Uusi omistaja aikoo myös vuokrata rakennuksen tontin, ja mahdollisesti ostaa sen myöhemmin itselleen. Tarjouksia tuli yhteensä 28.

– Olemme laittaneet kohteita huutokauppaan, jotta saamme myyntiin avoimuutta ja samalla kartoitettua markkinahintaa, mitä kohteista maksetaan. Tarjouksia tuli nyt enemmän kuin aikaisemmissa kohteissa, joten olen tyytyväinen, kunnanjohtaja Erno Heikkinen sanoo.

Kunnalla ei ole vielä tietoa siitä, mitä ostaja aikoo rakennuksella tehdä. Oilolan kohdalla on kuitenkin kaavoitusmerkintä, jonka mukaan paikalla tulee olla matkailua palvelevaa toimintaa. Heikkisen mukaan Oilola on otollinen paikka matkailuun, sillä se sijaitsee kuntataajaman vieressä ja 5-tien varressa.

– Kunta on panostanut matkailuun, joten haluamme nähdä, että matkailu kehittyy, Heikkinen sanoo.

Suomussalmella on käynnissä koko kiinteistömassan kartoitus, eli niin sanottu salkutus.

– Käymme kaikki kiinteistöt läpi ja pohdimme jokaisen rakennuksen osalta, myydäänkö, pidetäänkö vai puretaanko se. Salkutus valmistuu ensi vuoden aikana lopullisesti.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)