Sähköt olivat pahimmillaan poikki yli 60 000 taloudessa myräkän jäljiltä

Yle seurasi myrskyn vaikutuksia keskiviikon ajan.

sähkökatkot
Lumisadetta Heinolassa.
Lumisadetta Heinolassa keskiviikkona.Hanna Hämäläinen

Talvimyräkän mukana tulleet raskaat lumisateet aiheuttivat runsaasti sähkökatkoja koko keskiviikkopäivän ajan.

Vielä yön lähestyessä sähkökatkoja oli energiateollisuuden sähkökatkokartan (siirryt toiseen palveluun) mukaan yli 60 000 taloudessa. Katkot painottuivat enimmäkseen Hämeestä itään, Etelä-Savoon ja Etelä-Karjalaan.

Talvimyräkkä saapui aamulla matalapaineen mukana lounaasta Suomeen ja on kulkenut lännestä itää kohden. Matalapaine toi mukanaan runsaita lumisateita ja tuulta.

Ylen meteorologi Henri Nyman kertoi aiemmin päivällä, että lumisateiden suhteen tilanteen pitäisi helpottaa puolen yön suunnilla, kun matalapaineen keskus on jo siirtynyt Suomesta itään.

Vaikka lunta on tullut mittareihin suhteellisen vähän, se on raskasta. Esimerkiksi Hämeenlinnan alueella lunta on satanut mittareihin vajaa 10 senttiä. Se vastaisi kuitenkin huomattavasti suurempia lukemia, mikäli sade olisi tullut kevyenä pakkaslumena.

– Pakkaslumena senttejä olisi kertynyt noin kolmekymmentä, Nyman vertaa.

Laivalähtöjä peruttu, teillä ja raiteilla vaikeaa

Suomenlahdella oli keskiviikon mittaan kovia tuulia ja myrskyvaroituksia.

Sää vaikutti siten osittain myös laivaliikenteeseen. Eckerö Line perui aiemmin päivällä kaksi lähtöä turvallisuuden ja matkustusmukavuuden vuoksi. Viking Linen ja Tallink Siljan laivat liikennöivät normaalisti, mutta myöhästymisiä pidettiin mahdollisina.

Lisäksi erittäin huono ajokeli piinasi liikennettä Satakunnasta aina Pohjois- ja Etelä-Karjalaan saakka. Tieltä suistumisia ja onnettomuuksia sattui päivän mittaan etenkin Forssan ja Tampereen seudulla.

Myöhemmin illansuussa useita rekkoja jäi jumiin monin paikoin Etelä-Savossa. Ongelmia oli muun muassa valtatiellä 23 ja Mikkelin alueella valtatiellä 5.

Vakavia loukkaantumisia ei viranomaisten tietoon ole tullut.

Näin myrsky kulkee Suomen yli keskiviikkona.

Lue myös:

Kova tuuli iskee Kanta-Hämeeseen myöhään iltapäivällä

Myrskyisät tuulet riepottelevat Suomea tänään iltapäivällä