Kouvolan tunnetuimpaan hotelliin tehdään miljoonaremontti – saa säilyttää pinkin värinsä

Hotelli Vaakunaan tehdään 10 miljoonan euron remontti.

Vuonna 1987 valmistuneen hotelli Vaakunan huoneet, vastaanotto ja aula sekä ravintola kokevat ensi vuonna muodonmuutoksen. Kuva: Matilda Sarkiola

Kouvolan keskustan tuntumassa sijaitsevassa Sokos Hotel Vaakunassa alkavat mittavat uudistustyöt.

Kaupungin maamerkkinäkin pidettyä hotellia remontoidaan kymmenellä miljoonalla eurolla.

– Haluamme olla mukana kehittämässä Kymenlaakson matkailua. Kun kasvojenkohotus tehdään vähän isommalla kädellä, niin olemme jatkossa vaihtoehto vaativammankin asiakkaan silmissä, Kymen Seudun Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Miettinen sanoo.

Kaikki hotellin noin 170 huonetta uusitaan. Sisustuksessa näkyviksi teemoiksi on valittu vahvat kouvolalaiset: Pentik, Repovesi ja Tykkimäki. Lisäksi hotellin vastaanotto, sisäänkäynti ja ravintola Frans & Rose uusitaan.

Työssä on mukana Pentik Oy, joka toimittaa hotellin huoneisiin sisustuselementtejä kuten lamppuja, pöytiä ja tuoleja. Pentik on ollut mukana useissa muissakin hotellihankkeissa, mutta Vaakunan remontti on Pentikin toimitusjohtajan Riikka Wulffin mukan käynnissä olevista hankkeista suurin.

– Majoitukselta toivotaan tänä päivänä yksilöllisyyttä ja persoonallisuutta. Suunnittelussa on pidetty tärkeänä sitä, että tarjotaan elämyksiä kouvolalaisella vivahteella, Miettinen sanoo.

Kymen Seudun Osuuskauppa aloittaa remontin vielä tämän vuoden puolella. Se valmistuu reilun vuoden päästä, keväällä 2021.

– Ensi vuonna toukokuun puoliväliin mennessä meillä on jo uusittu ravintola, vastaanotto ja aula sekä ensimmäiset 55 huonetta, Miettinen sanoo.

Loppujen huoneiden ja kokoustilojen remontti alkaa elo-syyskuussa.

Sokos Hotel Vaakunan vastaanotto remontoidaan lähivuosina. Kuva: Minna Heikura / Yle

Pysyy pinkkinä

Hotelli Vaakuna on koko historiansa ajan saanut huomiota vaaleanpunaisesta väristään. Uudistuksista huolimatta hotelli säilyttää vaaleanpunaisen värinsä, joskin julkisivuakin tullaan KSO:n mukaan terävöittämään.

Pinkin värinsä hotelli sai aikoinaan nuoren arkkitehdin ehdotuksesta. Hän halusi hotellia rakennettaessa piristää kaupungin harmaata yleissävyä. Lopulta rohkea ehdotus hyväksyttiin 1980-luvun lopulla valmistuneen hotellin julkisivun sävyksi.

Hotellihuoneita oli alunperin 114 kappaletta. 1990-luvulla tehtyyn laajennusosaan niitä tuli 58 lisää. Nyt uuden ilmeen saa 55 huonetta. Hotellissa on jatkossa 170 huonetta.

Katutasossa sijaitsevat ravintolat yhdistetään remontissa yhdeksi. Niistä tulee olemaan esteetön näkymä hotellin aulatiloihin. Uudistuksen ajan ravintola on suljettu. Muutoin hotelli on avoinna remontin ajan.

Kymen Seudun Osuuskauppa remontoi hiljan myös hotellinsa Kotkassa. Seurahuoneen kolme ravintolaa, hotellin vastaanotto ja hotellihuoneita uusittiin.

Hotelli erottuu maisemasta myös harmaana, sateisena päivänä. Kuva: Pyry Sarkiola / Yle
Tykkimäki-huone. Uudet huoneet on suunnitellut sisustusarkkitehti Anna Kyyhkynen Flock Oy:stä. Kuva: KSO
Pentik-huone. Kuva: KSO
Repovesi-huone. Kuva: KSO