Hyppää sisältöön

Ulkoministeri Pekka Haavisto sai eduskunnan luottamuksen – katso miten edustajat äänestivät

Hallituspuolueiden rintama kesti oppositiopuolueiden hyökkäyksen.

Ulkoministeri Pekka Haavisto on saanut eduskunnan tuen toiminnalleen al-Holin leirin suomalaisten kotiuttamiskiistassa. Kuva: Lehtikuva

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on saanut eduskunnan enemmistön tuen (siirryt toiseen palveluun) Syyriassa sijaitsevan al-Holin lerin suomalaisten kotiuttamista koskeneessa välikysymysäänestyksessä.

Ensimmäisessä äänestyksessä vastakkain olivat perussuomalaisten ja kokoomuksen epäuottamuslauseet. Toisessa äänestyksessä ratkaistiin Haaviston luottamus.

Näin edustajat äänestivät toisessa äänestyksessä.

Oppositiosta nyt-liikkeen Harry Harkimo äänesti erehdyksessä ulkoministeri Haaviston luottamuksen puolesta. Hän korjasi asian istunnon pöytäkirjaan.

Perussuomalaisten, kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja nyt-liikkeen tekemässä välikysymyksessä moitittiin ulkoministeri Haaviston salanneen eduskunnalta tietoa al-Holin leirin suomalaisten naisten ja lasten kotiuttamissuunnitelmista.

Viime viikolla nimitetty Sanna Marinin (sd.) viiden puolueen hallitus pääsi maanantaina sopuun al-Holin leirin suomalaisten tilannetta koskevasta poliittisesta linjauksesta. Hallituksen mukaan suomalaiset lapset pyritään kotiuttamaan mahdollisimman nopeasti.

Hallituspuolueiden välinen kiista lasten äitien kohtelusta ratkaistiin linjauksella, että velvoitetta aikuisten kotiuttamiseen ei ole. Päätös jättää kuitenkin viranomaisille mahdollisuuden tulkita lasten etua ja turvallisuuskysymyksiä niin, että myös lasten äitejä voidaan auttaa Suomeen, jos turvallisuus Suomessa ei vaarannu.

Alla olevasta taulukosta voit hakea, miten edustajat ovat äänestäneet.

Taulukkoa ladataan

Lue myös:

.
.