Kalastajan ei enää tarvitse kiinnittää muovilätkää pyydykseensä – Lupamaksu selviää pyydyksen yhteystiedoista

Nykyisen kalastuslain mukaan pyydyksistä on aina löydyttävä yhteystiedot, vähintään kalastajan nimi ja puhelinnumero.

Pyydyksistä on löydyttävä vähintään kalastajan nimi ja puhelinnumero. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Perinteiset muoviset pyydysmerkit häviävät valtion vesiltä vuodenvaihteen jälkeen.

Kalastajien on pitänyt vuosikymmenten ajan kiinnittää pyydyksiin pieni muovinen lätkä osoittamaan valvojalle, että lupa on maksettu.

Metsähallitus kertoo tiedotteessaan, että jatkossa Metsähallituksen luvat pystytään tarkastamaan yhteystiedoista, jotka nykyisinkin pitää laittaa pyydyksiin. Pyydyksistä on löydyttävä vähintään kalastajan nimi ja puhelinnumero.

Tämä koskee Metsähallituksen pyydysalueiden lisäksi myös kaikkia muita kalavesiä, sillä nykyisen kalastuslain mukaan pyydyksistä on aina löydyttävä yhteystiedot.

Metsähallitus kertoo tiedotteessaan, että erävalvonta on testannut uutta valvontatyökalua koko syksyn. Yhteystietojen perusteella valvonta voi tarkastaa, onko lupa kyseiselle alueelle voimassa.

Muovimerkkien poistaminen on osa Metsähallituksen ympäristötavoitetta luopua muovin käytöstä vähitellen kokonaan.

Metsähallituksen kalastuslupia voi alkaa hankkia 18. joulukuuta. Ensimmäistä kertaa lupia voi ostaa myös Eräluvat-verkkokaupasta, koska asiakaspalvelun ei enää tarvitse postittaa kalastajalle muovisia merkkejä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).