Kemi haluaa mukaan valtakunnalliseen Museokortti-verkostoon

Kemin museotoimenjohtaja Kari Silvennoinen näkee, että Museokortti-verkosto lisää Kemin museoiden valtakunnallista näkyvyyttä. 

museot
Koherenssi ja koheesio- näyttely Kemin taidemuseossa.
Kemin taidemuseo ja Kemin historiallinen museo ovat pääsymaksuttomia.Jari Peltoperä / Yle

Kemi on liittymässä valtakunnalliseen Museokortti-järjestelmään. Museokortti on Suomen museoliiton perustama yhteinen pääsylippu suomalaisiin museoihin.

Tällä hetkellä museokortti on voimassa 185 000 suomalaisella. Kortilla voi vuoden aikana vierailla noin 300 museossa.

Kemin museotoimenjohtaja Kari Silvennoinen kertoo, että kaupunki ei saa korvausta museokorttien käytöstä, koska Kemin taidemuseo ja Kemin historiallinen museo ovat pääsymaksuttomia. Sen sijaan kaupunki saa neljän euron provision jokaisesta myydystä museokortista tai kortin voimassaolon jatkamisesta.

Silvennoisen mielestä kaikista tärkeintä on kuitenkin se, että Museokortti-verkosto lisää Kemin museoiden valtakunnallista näkyvyyttä. Verkosto mahdollistaa myös museoiden yhteismarkkinoinnin ja -kampanjoinnin.

Kemin museot ovat Suomen museoliiton jäseniä ja jäsenille järjestelmään liittyminen on maksutonta. Liittymisen edellytys on, että museo voi myydä Museokorttia ja että myyntipisteessä on vakaa wifi-yhteys.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).