Vaasa ei selviä hammashoidon päivystyksestä ilman Seinäjoen apua

Vaasan sairaalan laaja päivystys alkaa vuoden vaihteessa, mutta hammashoidon asiat eivät ole vielä kunnossa.

Päivystävä sairaala / terveyskeskus
Potilaan hampaita hoidetaan hammaslääkärissä.
Tiina Jutila / Yle

Vaasa tarvitsee Seinäjoen apua selviytyäkseen laajasta päivystyksestä. Ongelma koskee lähinnä hammashoitoa. Kymmeniä hammashoidon akuuttipotilaita lähetetään Seinäjoelle hoitoon.

Vaasan sairaanhoitopiirin tavoitteena on hoitaa hammashoidon päivystys omalla alueella, mutta kokonaisuus ei ole vielä valmis.

– Halusimme laajan päivystyksen, että voimme järjestää hoidon omalla alueella. Ja niin aiomme tehdä, mutta tarvitaan hieman aikaa, sanoo Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen.

Vaasan tarvitaan ensisijassa päivystäviä hammaslääkäreitä. Hammaslääkäreistä on kuitenkin tällä hetkellä pulaa kummassakin maakunnassa.

Seinäjoen kaupungin terveyskeskus järjestää hammashoidon päivystyksen Etelä-Pohjanmaalla ja se on vahvistanut auttavansa Vaasaa ainakin kesään asti.

Hammashoidon päivystyspalvelua on myyty Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle jo pidempään. Jo nyt 50-80 hammashoidon potilasta käy vuosittain hoidettavana Seinäjoella.

– Se on toiminut hyvin, eivätkä asiakkaat ole valittaneet, toteaa Kinnunen.

Laaja päivystys alkaa Vaasassa vuoden vaihteessa.

Uutinen perustuu Svenska Ylen artikkeliin: Tandvården ett problem då Vasa får omfattande jour vid årsskiftet – en del patienter skickas också i fortsättningen till Seinäjoki

Aiheesta aiemmin: Vaasan laajaan sairaalapäivystykseen tulee ulkopuoliset hammaslääkärit

Vaasa sai lopulta laajan päivystyksen – sitä ennen Seinäjoen keskussairaalassa ehdittiin opiskella ruotsia satojen tuhansien eurojen edestä