Helvetin enkelit aktivoitui hiljaiselon jälkeen Etelä-Karjalassa: Myös rikosten apurit ovat saattaneet syyllistyä rikoksiin

Poliisi tutkii parhaillaan Helvetin enkeleihin liittyvää rikoskokonaisuutta, jonka syytteet on nostettava maaliskuun puolivälissä.

Helvetin enkelit
Helvetin enkelit.
Helvetin enkeleihin liittyviä rikosepäilyjä tutkitaan Kaakkois-Suomemn poliisissa, ja syyte on nostettava viimeistään 13. maaliskuuta.Yle

Poliisi pyrkii saamaan moottoripyöräjengi Helvetin enkeleihin liittyvän rikostutkinnan valmiiksi kevääseen mennessä.

Syytteet on nostettava viimeistään 13. maaliskuuta.

Poliisi tiedotti viime viikolla, että sillä on tutkinnassa mittava Helvetin enkelehin liittyvä rikoskokonaisuus.

Vangittuna on seitsemän ihmistä. Heidän epäillään hankkineen ja levittäneen suuria määriä huumausaineita Etelä-Karjalan lisäksi Etelä-Suomessa. Poliisi tutkii myös epäiltyjä pahoinpitelyjä ja vakavimpina törkeää pahoinpitelyä sekä ryöstöä.

Rikoskomisario Marko Heinonen kertoo, että Helvetin enkelit piti Etelä-Karjalassa matalaa profiilia, kunnes viime vuoden alkupuolella julkisuuteen alkoi putkahdella väkivaltatapauksia.

– Esitutkinnassa on pääasiassa kysymys siitä, että Hells Angels MC -rikollisryhmittymään kuuluvat henkilöt hankkivat ja edelleen levittävät mittavia määriä huumausaineita. Tätä tapahtuu Etelä-Karjalassa ja ainakin Etelä-Suomen alueella, Heinonen sanoo.

Esitutkinnan yhteydessä on tehty kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä.

Ympärillä auttajia, jotka saattaneet syyllistyä rikoksiin

Poliisi muistuttaa ihmisiä siitä, että myös Helvetin enkeleitä auttavien ihmisten toiminta saattaa täyttää rikoksen tunnusmerkit.

– Lappeenrannassa ei ole taidettu ymmärtää, että kysymys on rikollisryhmittymästä. Ryhmittymän ympärillä on toimintaa tukevia ja auttavia ihmisiä, joiden toiminta saattaa täyttää rikoksen tunnusmerkit, Heinonen muistuttaa.

Poliisi pääsi rikollisryhmän jäljille oman tutkintansa kautta.

Rikoskomisario Marko Heinonen ei osaa sanoa, rauhoittuuko tilanne Lappeenrannassa, kun Helvetin enkelien johtohahmoja on vangittu.

– Aika näyttää vangittujen osalta, miten tilanne kehittyy. Aika näyttää myös sen, miten liikkeellä olevien huumausaineiden määrät kehittyvät. Viime vuosina määrät ovat pysyneet suhteellisen samana, Heinonen toteaa.

Heinonen kertoo, että Helvetin enkelien aktiivisuutteen nähden poliisille asti tulleiden vihjeiden määrä on suhteellisen pieni.