1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mökkeily

Tällaisen mökin sai pohjoisesta 6 000 eurolla viikoksi – joulun ja uudenvuoden aikaan hinnat voivat olla tuplasti normaalia kalliimpia

Sesongin kalliimmista hinnoista huolimatta esimerkiksi Rukalla lähes kaikki mökit ja loma-asunnot on varattu.

mökkeily
Vuokramökki Kuusamossa
6 000 euroa viikossa maksavassa mökissä on lähes 200 neliötä. Mökissä on tilaa yli kymmenelle hengelle. Katso videolta, miltä siellä näyttää.

Mökkejä vuokrataan jouluksi ja uudeksivuodeksi tavallista korkeammalla hinnalla. Keskimäärin viikko vuokramökissä maksaa tähän aikaan vuodesta noin 1 000 euroa. Lappi on suosituin ja samalla kallein mökkeilykohde vuodenvaihteessa, kertoo Nettimökin tuotepäällikkö Linda Tverin.

Esimerkiksi Kuusamossa Rukalla kalleimmista vuokramökeistä saa maksaa tuhansia euroja viikosta. Mökkejä löytyy kuitenkin myös muutaman sadan euron viikkohinnalla.

Vuokramökki Kuusamossa
Rukalla sijaiitseva luksusmökki on varattu viikoksi jouluna. Myös uudeksi vuodeksi on tulossa vieraita yhdeksäksi vuorokaudeksi.Ensio Karjalainen / Yle

Rukan matkailukeskuksen ympäristössä on kymmeniä viiden tähden loma-asuntoja. Kallein niistä maksaa joulun ja uudenvuoden aikaan yli 6 000 euroa viikolta. Kyseinen mökki sijaitsee Rukatuntunturin huipulla ja siinä on lähes 200 neliötä. Tällaiset kohteet ovat Suomessa suhteellisen harvinaisia.

– Pohjoisessa uusivuosi on huippusesonkia, samoin joulu. Kevään hiihtolomaviikot ja pääsiäinen ovat myös talven sesonkiaikaa. Majoituksen hinta tipahtaa muuna talviaikana jopa noin 20–30 prosenttia. Kesällä tällaisen 6 000 euron kohteen saa alle puoleen hintaan, sanoo Lomarenkaan hankintajohtaja Marko Säkkinen.

Joulun ja uudenvuoden aikaan Rukalla majoituksen viikkohinta liikkuu perushotellihuoneistoissa tunturin ytimessä puolentoista tuhannen ja 2 000 euron välillä.

Säkkinen kertoo, että vuokramökkien hinnat vaihtelevat eri puolilla Suomea. Pohjoisessa hiihtokeskusten yhteydessä mökkien vuokrat ovat nyt kalleimmillaan, mutta esimerkiksi Etelä-Suomessa järvenrannalla sijaitsevien kesämökkien sesonkiaika on vasta kesällä.

Rukalla majoituskohteet ovat nyt lähes täynnä matkailijoita. Erityisesti loma-asunnot parhailta paikoilta eli tunturin huipulta houkuttavat ihmisiä.

Vuokramökki Kuusamossa
6 000 euroa viikossa maksava mökki sijaitsee Rukatunturin huipulla. Ensio Karjalainen / Yle

Keskustele aiheesta kello 22:een saakka!

Lue seuraavaksi