Lisää rahaa talviteiden kunnossapitoon

ELY-keskus on tienkäyttäjien palautteen vuoksi lisännyt 1,5 miljoonaa euroa Itä-Suomen maanteiden talvihoitoon.

Joensuu
Aura-auto Ysitiellä lokakuun 26. päivän lumikaaoksessa.
ELY-keskuksen mukaan Etelä- ja Pohjois-Savon sekä Pohjois-Karjalan alueen maantieverkosta on nyt noin kahdeksasosa paremmassa talvihoitoluokassa kuin viime talvena.Petri Aaltonen / Yle

Talviteiden kunnossapitoon on laitettu lisää rahaa Itä-Suomessa.

Talvien lämpeneminen on vaikeuttanut maanteiden talviajan hoitoa. Liukkaudentorjunta on hankalinta, kun lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin. Aurausta vaikeuttaa myös asvalttiteiden huono kunto.

Moitteita talvihoidosta saanut ELY-keskus on korottanut hoitoluokkia Savossa ja Pohjois-Karjalassa yhteensä noin 1800 kilometrin matkalta. Pääosin kyse on vilkasliikenteisistä pääteistä ja keskivilkkaista seututeistä.

– Parannusten ansiosta noin 90 prosenttia tieliikenteestä kulkee korkeimpien talvihoitoluokkien teillä, kertoo kunnossapitovastaava Marja Bäck ELY-keskuksesta.

Hoitoluokkien korotusten vuoksi kunnossapito maksaa tänä talvena Savon ja Pohjois-Karjalan alueella 1,5 miljoonaa euroa enemmän kuin viime talvena.

Väyläviraston teettämän tutkimuksen mukaan talvihoitoon tyytyväisten osuus Itä-Suomessa nousi jo viime talvena 31:stä 50 prosenttiin.