Hyppää sisältöön

Naapurit valittivat melusta, pakokaasusta ja liikennehaitasta – Autogrilli saa silti jatkaa Kokkolassa

Grilli on toiminut samalla paikalla 30 vuotta, eikä valituksia ole yrittäjien mukaan aiemmin tullut.

Roskaaminen on yksi naapuritalon asukkaita sapettavista asioista Autogrillin toiminnassa. Kuva: Jarkko Riikonen / Yle

Kokkolassa kiistaa aiheuttanut grilli saa jatkaa toimintaansa naapurikiinteistön valituksesta huolimatta.

Kaupunkirakennelautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen, joka koski päätöstä jatkaa Keski-Pohjanmaan Autogrillin vuokrasopimusta viidellä vuodella. Grilli on toiminut lähellä Hagströmin vanhaa nahkatehdasta 30 vuotta.

Lähellä sijaitseva asunto-osakeyhtiö Asunto Oy Kokkolan Atomonportti vaati, ettei vuokrasopimusta uusittaisi, sillä grillin toiminnasta aiheutuu merkittävää haittaa asukkaille ja liikenteelle.

He nostavat esiin paikan ahtauden, sijainnin vilkkaassa risteyksessä ja asiakkaiden holtittoman ajon. Lisäksi valittajia haittaa tyhjäkäynti, stereoiden meteli ja kaasuttelu, jota tapahtuu erityisesti iltaisin ja öisin. Asuntoihin kulkeutuu pakokaasua ja grillin roskat leviävät ympäristöön, oikaisuvaatimusta perustellaan.

Yrittäjät: Meno rauhoittunut, haitat yksittäisiä

Yrittäjät sanovat vastineessaan, että grilli on toiminut samalla tontilla jo 30 vuoden ajan eikä ongelmia alueen asukkaiden kanssa ole aiemmin ollut.

Heidän mukaansa tyhjäkäyntiin on puututtu kylteillä. Kaasuttelu ja musiikin huudattaminen ovat harvinaisia, ja yksittäistapauksista huomautetaan asiakkaita. Viikonloput ovat myös rauhoittuneet aiemmista, samoin roskaaminen on vähentynyt. Työntekijät siivoavat pihan sekä ennen avaamista että grillin sulkeutuessa.

Asunto Oy Kokkolan Atomonportti muistuttaa oikaisuvaatimuksessaan, että vuokrasopimustekstiin voisi myös sisällyttää ehtoja, jotka vähentäisivät tai poistaisivat haittoja. Tehokkaimpana keinona he pitävät luukulta autoon tapahtuvan myynnin kieltämistä kokonaan.

.
.