Paltamo poistaa kuntosalimaksut – "Toivon, että kuntosalit ovat tämän jälkeen täynnä"

Paltamossa halutaan panostaa kuntalaisten hyvinvointiin monin eri keinoin.

kuntosalit
Hantlar på rad
Paltamossa pääsee vuoden alusta lähtien ilmaiseksi kuntosalille. Kuvituskuva. Mikael Crawford/Yle

Paltamon kunta päätti poistaa kuntosalimaksut kaikilta kuntalaisilta, panostaakseen kunnan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kuntosalimaksut poistetaan 1. tammikuuta 2020 alkaen.

Rahallisesti kunnan päätös ei ole suuri, sillä tähän mennessä kuntosalimaksuista on kertynyt kunnan kassaan alle 10 000 euroa vuodessa.

– Nämä on niitä arjen tekoja, jotka hyödyttää hyvinvointia ja arjessa jaksamista. Jos vaan pystytään tähän vaikuttamaan, niin olemme kyllä valmiita tällaisiin päätöksiin, kunnanjohtaja Pasi Ahoniemi sanoo.

Ahoniemen mukaan liikuntaan ja hyvinvointiin panostetaan Paltamossa muutenkin. Hän mainitsee muun muassa koulun ja varhaiskasvatuksen laadukkaat liikuntatunnit, kansalaisopiston kurssit ja aktiivisen yhdistystoiminnan.

Korpitien koulukeskukseen rakennetaan uusi, isompi kuntosali, joka tulee niin ikään olemaan kuntalaisille ilmainen.

– Toivon, että kuntosalit ovat tämän jälkeen täynnä ja ihmiset ottaa tämän asian omakseen, Ahoniemi sanoo.

Paltamo aikoo palkata myös hyvinvointiaktivaattorin, jonka tehtävänä on kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen, liikuntapalveluiden koordinointi ja hyvinvointineuvonta. Aktivaattori tulee tekemään töitä niin lasten ja nuorten, työikäisten kuin vanhustenkin kanssa.

– Vaikka meillä on paljon tehty, niin tällainen aukko on meillä hyvinvoinnin osalta ollut. Toivon mukaan aktivaattori saa ihmiset innostumaan hyvinvoinnista ja kiinnittämään siihen enemmän huomiota.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)