Syyttäjä vaatii alaikäiselle ehdotonta vankeutta – koetti ryöstää kouvolalaisen yrityksen kassan ja löi yrittäjää veitsellä useita kertoja

Syyttäjän mukaan teko on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

väkivaltarikokset
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Alaikäinen nuori mies on syytettynä nuorena henkilönä tehdyistä tapon yrityksestä ja törkeän ryöstön yrityksestä Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaatii hänelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Syytteen mukaan nuori mies oli lokakuussa 2019 yrittänyt ryöstää kouvolalaisen yrityksen kassasta rahaa. Syytetty oli heittänyt kassalla työskennellyttä yrittäjää kivellä kasvoihin ja vaatinut tätä luovuttamaan pohjakassan itselleen. Hän oli pitänyt kädessään veistä, jossa oli noin viiden senttimetrin pituinen terä.

Yrittäjä oli syytteen mukaan käskenyt nuorta miestä poistumaan liikkeestä, johon tämä ei ollut suostunut. Tällöin yrittäjä koetti poistaa nuoren miehen liikkeestä pitämällä suojanaan tuolia.

Nuori mies oli syyttäjän mukaan puskenut vastaan, ja lyönyt yrittäjää veitsellä ainakin kolme kertaa ylävartalon alueelle.

Syviä haavoja

Yksi iskuista aiheutti noin viisi senttiä syvän ja noin 15 senttimetriä pitkän haavan lähelle olkavaltimoa yrittäjän oikeaan olkavarteen. Muut iskut aiheuttivat yrittäjän käsivarsiin pistovammat, joista toinen oli noin yhden senttimetrin syvyinen, ompeleita vaatinut haava.

Iskujen jälkeen syytetty ja yrittäjä kaatuivat maahan, jossa yrittäjä joutui edelleen kamppailemaan syytettyä vastaan estääkseen väkivallan jatkumisen, ja saadakseen veitsen pois tämän kädestä. Tilanne päättyi ulkopuolisten mentyä väliin. Syytetty ei onnistunut saamaan liikkeen kassaa haltuunsa.

Syytteen mukaan syytetty on yrittänyt tappaa yrittäjän lyömällä tätä veitsellä. Syyttäjän mukaan teko on jäänyt yritykseksi satunnaisista syistä, kun iskut eivät olleet osuneet asianomistajaan kuolettavasti.

Nuoren miehen on syyttäjän mukaan täytynyt ymmärtää, että voimakkaiden ylävartaloon kohdistuvien teräaseella tehtyjen lyöntien varsin todennäköisenä seurauksena on asianomistajan kuolema.

Erityisen raaka ja julma teko

Syyttäjän mukaan teko on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Teon vaarallisuus huomioon otettuna teko on ollut syyttäjän mukaan kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Nuori mies on esitutkinnassa myöntänyt menneensä liikkeeseen ryöstötarkoituksessa, ottaneensa veitsen esiin ja huitaisseensa asianomistajaa veitsellä.

Nuori mies on syytettynä myös toisen henkilön kanssa tehdystä näpistyksestä. Syytteen mukaan syytetyt olivat anastaneet yhdessä ainakin 250 euron arvoisen pyörän kouvolalaisen koulun pihalta. Pyörä on jäänyt kateisiin, koska syytetyt ovat myyneet sen eteenpäin. Syytetyt ovat esitutkinnassa tunnustaneet teon.

Syyttäjä vaatii nuorelle miehelle vähintään kahden ja puolen vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus