1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. järjestötoiminta

176 000 euron järjestöavustuksia ei leikatakaan – idean isä Paavo Oikarinen: "Kyllä siitä kieltämättä tuli palautetta"

Kainuun soten yhtymävaltuusto äänesti järjestöavustusten kohtalosta.

Järjestötoiminta
Kajaanin Spartakin paja
Esimerkiksi Kajaanin Spartakilla oltiin tyytyväisiä, että järjestöavustuksista ei leikatakaan. Arkistokuva Spartak Kajaani ry:n pajalta.Timo Sihvonen / Yle

Kainuun soten yhtymävaltuusto päätti 19. joulukuuta pidetyssä kokouksessa palauttaa 176 000 euron suuruiset järjestöavustukset talousarvioon.

– Valtuutetut katsoivat, että tämä tärkeä asia pitää huomioida, sanoo yhtymähallituksen puheenjohtaja Paavo Oi­ka­ri­nen.

Vielä marraskuussa Kainuun soten vuoden 2020 talousarvioon ei oltu suunniteltu varattavan rahaa järjestöavustuksiin.

Oikarinen kertoo alkuperäisen päätöksen syntyneen yhdessä hallituksen ja virkamiesten kanssa hänen omasta ehdotuksestaan. Päätöksen saama koko kritiikki yllätti.

– Kyllä siitä kieltämättä tuli palautetta, summaa Oikarinen.

Marraskuun lopussa Spartak Kajaani ry:n puheenjohtaja Mikko Leskinen osoitti huolestumisensa koskien järjestöavustusten leikkauksia. Leskinen on ilahtunut kuullessaan yhtymävaltuuston päätöksestä säilyttää avustukset.

Spartakilla on lähdössä eteenpäin hankesuunnitelma, joka on tarkoitettu katkaisemaan ja ennaltaehkäisemään laitos- ja päihdenuorten rikoskierrettä. Kainuun sote on Leskisen mukaan siinä isona mahdollistajana.

– Tehty päätös helpottaa meitä ja monia muita järjestöjä, Leskinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)