Ammattiopisto Lappia on onnistunut vähentämään opintojen keskeytyksiä – tavoitteena alle kuusi prosenttia

Keskeyttäneiden oppilaiden osuus on pudonnut tänä vuonna prosenttiyksikön verran viime vuodesta.

opintojen keskeyttäminen
ammattiopisto Lappia
Opintojen keskeyttäminen vähenee hiljalleen ammattiopisto Lappiassa.Paula Hiljanen / Yle

Ammattiopisto Lappia on onnistunut vähentämään opintojen keskeytyksiä. Tänä vuonna koulusta on eronnut kahdeksan prosenttia oppilaista, kun vuotta aiemmin heitä oli yhdeksän prosenttia.

Yleisin syy opintojen keskeytykseen on se, että oppilas on katsottu eronneeksi, esimerkiksi perustelemattomien poissaolojen vuoksi.

Muita syitä ovat henkilökohtaiset ja terveydelliset syyt.

Eroamisia on vähennetty esimerkiksi jatkuvan haun kautta hakeneiden haastatteluiden aloittamisella sekä sosiaali- ja terveysalalla käyttöön otetuilla karsivilla pääsykokeilla.

Lisäksi erityisen tuen ja erityisopiskelijoiden määrittelyn resurssia on lisätty ja opisto järjestää opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja.

Oppilaitos on saanut tunnustustakin opiskelijoiden hyvinvointiin panostamisesta, kun opetusministeriö palkitsi vasta Liikkuva Lappia -hankkeen vuoden parhaimpana hankkeena.

Keskeyttämisiä on tarkoitus vähentää edelleen. Lappia tavoittelee keskeyttäneiden osuuden pudottamista alle kuuteen prosenttiin.

Lappia järjestää koulutusta Kemissä, Muoniossa, Tervolassa (Louella) ja Torniossa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).