1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sote-uudistus

Uudenmaan soteratkaisu julki – ministeri Kiuru: Malli huomioi alueen erityispiirteet

Ratkaisu tuo Uudellemaalle viisi itsenäistä sote-hallintoaluetta.

sote-uudistus
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, kuntaministeri Sirpa Paatero ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori Uudenmaan sote-erillisselvityksen raportin julkistustilaisuudessa.
Uudenmaan sote-ratkaisua esiteltiin torstaina tiedotustilaisuudessa. Kuvassa vasemmalta perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru, kuntaministeri Sirpa Paatero ja Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori.

Erillisselvitys Uudenmaan sote-ratkaisusta on valmistunut ja sitä esiteltiin tänään tiedotustilaisuudessa. Selvitysraportissa (siirryt toiseen palveluun)tarkastellaan eri vaihtoehtoja ja esitetään näistä yhtä jatkovalmisteltavaksi.

  • Selvityksen mukaan uudistus toisi Uudellemaalle viisi sote-itsehallintoaluetta. Alueet olisivat Helsinki ja neljä muuta aluetta.
  • Selvityksessä on arvioitu erillisratkaisun mahdollisuutta siten, että ratkaisu olisi perustuslain mukainen.
  • Tässä jutussa seurattiin tiedotustilaisuutta hetki hetkeltä. Voit katsoa tilaisuuden tallenteen klikkaamalla jutun pääkuvaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Miten sote-palvelut järjestetään Uudellamaalla?

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen hallitusohjelman mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa ja palvelujen järjestämisessä aiotaan ottaa huomioon alueelliset erityispiirteet. Viime vaiheessa suurin ratkaistava kysymys on ollut, miten sote järjestetään Uudellamaalla.

Tiedotustilaisuudessa ovat läsnä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) ja kuntaministeri Sirpa Paatero (sd.). Lisäksi tilaisuuteen osallistuvat Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Espoon kaupungin hallinto- ja kehitysjohtaja Markus Syrjänen,Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula, Mäntsälän kaupunginjohtaja Esko Kairesalo sekä HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Lue lisää:

Analyysi: Pysyykö sote-kone tällä kertaa ilmassa? Jälleen pöydässä on ehdotus, jonka perustuslaillisuutta ei tiedetä

Kansliapäällikkö Varhila: Uudenmaan sote-erillisratkaisu etenemässä – uudistus toisi viisi sote-itsehallintoaluetta

Lue seuraavaksi