1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kaksi vangittu liittyen Espoon maanantaiseen poliisioperaatioon

Maanantaina Olympiaterminaalissa kiinniotetut epäillyt huumerikolliset ovat tällä tietoa Ruotsin, Tanskan ja Albanian kansalaisia.

Kotimaan uutiset
Poliisiautoja Olympiaterminaalissa Helsingin Eteläsatamassa 16. joulukuuta.
Poliisiautoja Olympiaterminaalissa Helsingin Eteläsatamassa 16. joulukuuta.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus on tänään torstaina vanginnut kaksi henkilöä, joita epäillään maanantaina Espoossa kemikaalivarastoon tehdystä hyökkäyksestä.

Miehiä epäillään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista ja törkeästä ryöstön yrityksestä.

Kiinniotetut ovat tällä tietoa Ruotsin, Tanskan ja Albanian kansalaisia. Kaikkien epäiltyjen alkuperä on kuitenkin Balkanin alueella, Albaniassa.

Länsi-Uudenmaan poliisi on kertonut tutkivansa epäiltyä törkeää huumausainerikosta, josta otettiin kiinni epäiltyjä maanantai-iltana Helsingin Olympiaterminaalista. Tutkintaa tehdään yhdessä KRP:n ja Tullin rikostorjunnan kanssa.

Poliisi on kertonut takavarikoineensa kymmeniä kiloja huumeita. Miesten tunkeutumisen Espoossa Karapellontiellä sijaitsevan yhtiön varastotiloihin epäillään liittyvän kyseessä olevaan huume-erään.

Kemikaaliyhtiön ei epäillä liittyvän rikokseen. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan tunkeutujat olivat kiinnostuneet kontista, jonka oikean sisällön piti olla teräshiekkaa tai vastaavaa materiaalia.

Euroopan poliisiviranomainen Europol on arvioinut, että merireittien hyödyntäminen kansainvälisessä huumekaupassa on kasvava uhka.

Lue myös:

Espoossa kemikaalivarastoon tunkeutumisen yhteydessä yksi loukkaantunut lievästi – Poliisi tutkii asiaa törkeänä rikoksena ja epäilee siihen liittyvän viisi ihmistä

Poliisi otti useita kiinni satamassa, tapaus liittyy Espoon operaatioon – HS:n mukaan kemikaalivarastolla kohteena sinetöity kontti

Poliisi: Espoossa eilen varastoon tunkeutuneet etsivät huumeita – selvitystyö jatkuu

Poliisi: Espoon kontissa oli kymmeniä kiloja kokaiinia, epäiltyjen jäljet johtavat Balkanille – katso silminnäkijävideo kiinniotosta

Lue seuraavaksi