Riverian työelämäopettaja muutti PKO:n tiloihin

Uudessa toimintamallissa opettaja työskentelee, opettaa ja ohjaa opiskelijoita täysipäiväisesti Pohjois-Karjalan Osuuskaupan tiloissa.

ammatilliset oppilaitokset
Joensuun Sokoksen S-Marketiissa, Joensuu Sokos S-Market
Riverian työelämäopettaja kiertää viitenä päivänä viikossa eri toimipaikoissa, esimerkiksi S-marketeissa.Ismo Pekkarinen / AOP

Pohjois-Karjalassa avataan uusia uria ammattillisessa koulutuksessa.

Ammattiopisto Riverian opettaja työskentelee, opettaa ja ohjaa opiskelijoita täysipäiväisesti Pohjois-Karjalan Osuuskaupan tiloissa.

Työelämäopettajana toimii hotelli-, ravintola- catering-, matkailu- ja liiketoiminta-alan lehtori Kari Tuomainen. Hänen työpisteensä on ollut elokuusta lähtien PKO:n konttorilla, mutta hän kiertää viitenä päivänä viikossa eri toimipaikoissa, kuten ravintolassa, Prismassa, hotellissa ja eri puolilla maakuntaa sijaitsevissa marketeissa.

Tuomainen ohjaa opiskelijoita sekä keskustelee esimiesten ja henkilökunnan kanssa harjoittelujen sujumisesta.

Tiettävästi Riverian työelämäopettajakäytäntö on Suomessa ensimmäinen laatuaan.

Riveria kehitti työelämäopettajan mallin julkisella puolella yhteistyössä Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän eli Siun soten kanssa syksyllä 2018. Silloin kaksi Riverian hoitotyön opettajaa jalkautui Siun soten yksiköihin, mutta heidän työpisteensä pysyivät ammattiopiston katon alla.