Demokraattien vaaliväittelyssä kipakkaa sanailua varainkeruusta viinikellareissa: "Miljardöörien ei pitäisi valita Yhdysvaltain presidenttiä"

Elizabeth Warren nosti esiin Pete Buttigiegin pramean, kalifornialaisessa viinikellarissa pidetyn varainkeruutilaisuuden.

Yhdysvaltain demokraattinen puolue
Senaattori Elizabeth Warren ja Pormestari Pete Buttigieg kuvattuna vaaliväittelyssä Los Angelesissa 19. joulukuuta.
Pete Buttigieg ja Elizabeth Warren osallistuivat demokraattien vaaliväittelyyn Los Angelesissa 19. joulukuuta. Matt Baron / AOP

Yhdysvaltain demokraattien viimeöisessä vaaliväittelyssä kiivain yhteenotto syntyi varainkeruusta.

Senaattori Elizabeth Warren otti puheeksi Pete Buttigiegin rikkaille suunnatun, kalifornialaisessa viinikellarissa pidetyn varainkeruutilaisuuden ja epäili, että Buttigieg on lahjoittajiensa ohjailtavissa.

– Miljardöörien ei pitäisi valita Yhdysvaltain presidenttiä viinikellareissa, Warren napautti.

Demokraattien presidenttiehdokkaista Warren ja senaattori Bernie Sanders ovat ilmoittaneet luopuvansa suurlahjoittajille pidettävistä tilaisuuksista.

Indianalaisen South Bendin kaupungin pormestari Buttigieg vastasi, että hän on ainoa lavalla olevista, joka ei ole miljonääri tai miljardööri. Hän myös huomautti, että Warren on luopunut suurlahjoituksista vasta hiljattain.

– Omaisuutesi on sata kertaa suurempi kuin minun, Buttigieg sanoi.

Warren sanoi, että hän ei myy aikaansa miljonääreille.

Buttigiegin, 37, kannatus on kahden viime kuukauden aikana noussut osavaltioissa, jotka aloittavat esivaalikiertueen ensi vuonna. Tuoreen mielipidemittauksen mukaan (siirryt toiseen palveluun) hän johtaa kisaa Iowassa, jossa pidetään ensimmäiset esivaalit 3. helmikuuta.

Valtakunnallisissa mielipidemittauksissa demokraattien ykköspaikkaa pitää entinen varapresidentti Joe Biden, takanaan senaattorit Sanders ja Warren.

Demokraattien kuudenteen vaaliväittelyyn osallistuivat myös senaattori Amy Klobuchar, yrittäjä Andrew Yang sekä sijoittajana miljardiomaisuuden koonnut Tom Steyer.