Työllisyys parantuu Lapissa edelleen

Työttömyys väheni vuodentakaisesta kaikissa Lapin seutukunnissa.

Työllisyys ja työttömyys
Sairaanhoitaja käytävällä
Marraskuussa Lapissa oli kysyntää muun muassa hoitoalan työntekijöille. Kuvituskuva.Jari Kovalainen / Yle

Työllisyys parantuu Lapissa edelleen. Lapissa oli marraskuun lopussa 8 160 työtöntä, mikä on 380 työtöntä vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyys väheni vuodentakaisesta kaikissa seutukunnissa. Työttömiä on ollut Lapissa vähemmän viimeksi 30 vuotta sitten.

Työllisyyden paraneminen on kuitenkin hidastunut. Ely-keskuksen mukaan kehityksessä näkyy lomautusten lisääntyminen kolmanneksella vuodentakaisesta. Lisäksi aktivointiasteeseen laskettaviin työ- ja elinkeinohallinnon palveluihin osallistuvien määrä on alentunut 400:lla.

Marraskuussa Lapissa työttömiä oli kymmenesosa kaikesta työvoimasta. Suhteessa vähiten työttömiä oli Sodankylässä, eniten Savukoskella.

Myös työntekijöiden kysyntä jatkui vilkkaana. Lapissa ilmoitettiin marraskuussa TE-toimistoon avoimeksi noin 1 795 työpaikkaa, mikä on yli neljännes enemmän kuin vuosi sitten. Eniten kysyntää oli matkailussa, hoitoalalla ja rakentamisessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).