Pohjalaisten korkeakoulujen mainokset pompahtivat esille vaihtoehtomedia Nykysuomen verkkosivuilla: "Emme ole tukemassa tätä mediaa"

Sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulu että keskipohjalainen Centria-ammattikorkeakoulu mainostivat vaihtoehtomedian sivuilla.

mainonta
Seinäjoen ammattikorkeakoulu laajenee pitkin jokirantaa.
SeAMK poisti mainoksen vaihtoehtomedian sivulta heti kuultuaan asiasta.YLE / Pasi Takkunen

Keskipohjalainen Centria-ammattikorkeakoulu ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu ovat tietämättään mainostaneet koulua vaihtoehtomedia Nykysuomen verkkosivuilla.

Lomamatkalta Aasiasta tavoitettu Centrian rehtori Kari Ristimäki on yllättynyt ja pahoillaan, että koulun työpaikkailmoitus on esillä kyseenalaisessa yhteydessä. Hän haluaa painottaa, etteivät he ole tukemassa tätä mediaa.

Nykysuomi on verkkolehti, joka kertoo olevansa vaihtoehto valtamedialle, eikä ole sitoutunut journalistin ohjeisiin. Päätoimittajana toimii järvenpääläinen perussuomalaisten varavaltuutettu Petri Perta.

– Tämä tuli täytenä yllätyksenä ja harmittaa. Pitää selvittää, mitä kautta mainos on sivustolle päätynyt ja onko kyseessä vahinko. Jos Centrian toimintatavassa on jotain korjattavaa, se tehdään heti, sanoo Ristimäki.

Myös Seinäjoen ammattikorkeakoulu yllättyi mainoksesta. Viestintä- ja markkinointipäällikkö Outi Kemppaisen mukaan heillä on mainontasopimus Google-verkoston kanssa, ja sitä kautta mainonta leviää sivustoille.

– Ensimmäistä kertaa tulee tällainen tilanne vastaan, Kemppainen toteaa ja alkaa heti selvittää asiaa. Google-mainonnassa on mahdollista rajata mainonnan näkymistä eri sivuilla ja SeAMK rajasi mainokset pois Nykysuomen sivuilta heti tiedon saatuaan.

Centrialla puolestaan on sopimus työpaikkamainonnasta Duunitorin kanssa ja se levittää omien kanaviensa kautta mainosta eteenpäin. Ammattikorkean henkilöstöpäällikkö Jouko Mäki-Korvelan mukaan Centrialla on ollut tiedossa kanavat ja volyymi, joita mainonnassa käytetään.

– Mutta tiedossa ei ollut kaikkia yksittäisiä sivustoja, joille koulun mainokset päätyvät. Tämäntyyppistä sivustoa emme hyväksy, selventää Mäki-Korvela.

Koulu aikoo poistaa mainoksen Nykysuomen sivuilta niin pian kuin mahdollista.

– Olemme kansainvälinen ammattikorkeakoulu, eikä tämä sovi meidän arvoihimme, selventää Mäki-Korvela.