1. yle.fi
  2. Uutiset

Työttömyys on hieman lisääntynyt Pohjois-Pohjanmaalla – varsinkin lomautukset nostavat lukuja

Työttömyysluvuissa näkyvät varsinkin lomautettujen määrän kasvaminen noin tuhannella viime marraskuusta.

työttömyysaste
Te-tjänsternas applikation i en mobil.
Pitkäaikaistyöttömyys on kuitenkin vähentynyt runsaasti, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta kerrotaan. Kuvituskuva.Petteri Sopanen / Yle

Työttömiä on hieman viimevuotista enemmän Pohjois-Pohjanmaalla. Tässä joukossa varsinkin lomautettujen määrä on lisääntynyt vuoden takaisesta. Marraskuun lopussa oli siis noin 18 100 työtöntä työnhakijaa, joka on 200 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Lomautettuja henkilöitä oli viime marraskuuhun verrattuna lisää noin tuhat. Lomautettujen määrä onkin kasvanut paljon, sillä heitä on tällä hetkellä yhteensä 1 760.

– Lomautuksia on tullut muun muassa rakennusalalle ja Raahen seudulla terästeollisuuteen, sanoo johtaja Petri Keränen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Tyytyväisyyden aiheita kuitenkin on, sillä pitkäaikaistyöttömyys on vähentynyt runsaasti ja naisten työllisyys on parantunut oleellisesti, ELY-keskuksesta kerrotaan.

Työvoimalle on edelleen runsaasti kysyntää Pohjois-Pohjanmaalla. Uusia työpaikkoja ilmoitettiin marraskuun aikana avoimeksi 3 600, mikä on 600 enemmän kuin viime vuoden marraskuussa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi