Petäjäveden vesikriisissä askel parempaan: "Kyllä sinne joulusaunaan väki pääsee"

Petäjävedellä saatiin eilen helpotusta kunnan vesipulaan, kun Syrjäharjun vedenottamon uusi porakaivo otettiin käyttöön.

Petäjävesi
Vattenkran
Arkistokuva.Yle/Roger Källman

Vesikriisi Petäjävedellä sai eilen helpotusta, mutta yltiöpäistä vedellä lotraamista ei kannata vielä harrastaa.

Veden säännöstelyä on edelleen jatkettava tasapainottamalla veden käyttöä, sillä piikit vedenkulutuksessa ovat kaikkein hankalimpia. Tasaisella kulutuksella vesi ei pääse loppumaan ja siksi esimerkiksi pesukoneita suositellaan pyöritettäväksi iltaisin tai yöaikaan.

Kuntatekniikan insinööri Marko Riihimäki Petäjävedeltä lupaa, että joulusaunat voidaan kuitenkin Petäjävedellä lämmittää vaikka pitkiin suihkutteluihin ei edelleenkään ole varaa.

– Kyllä sinne joulusaunaan väki pääsee ja kun ei oteta pitkiä suihkuja, niin vesi riittää kaikille. Mikä parasta tämän tilanteen aikana, niin käyttäjät ovat ottaneet tämä oikein hyvin vastaan ja siitä kiitos heille. Samaa toivon, että kun maltillisesti käytetään vettä, niin kyllä me tästä selvitään yhdessä, Riihimäki toteaa.

Vedessä voi Petäjävedellä olla aluksi maku- ja värihaittoja. Yhdysputki Kintauden vesiosuuskunnan linjastoon valmistunee tammikuussa ja sen myötä Halkokankaalla siirrytään käyttämään Jyväskylästä tulevaa vettä.

Vesipula alkoi Petäjävedellä lokakuussa, kun kunnan toinen päävedenottamo jouduttiin sulkemaan kuivuuden ja epäpuhtauksien vuoksi.