1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joulutunnelma

Kuhmossa otetaan joulua vastaan uimahallin tunnelmauinnilla – perinne on jatkunut ainakin 20 vuotta

Vuosittain kynttilöiden valossa käy uimassa 150–200 uimaria.

Joulutunnelma
Kynttiläuinnin tunnelmaa Kemin uimahallissa 2013.
Uimahallissa on kynttilävalaistus ja soi rauhallinen joulumusiikki. Kuvituskuva.Eero Säily / Yle

Kuhmossa otetaan joulua vastaan perinteisellä tunnelmauinnilla. Kuhmon uimahallissa järjestetään tunnelmallinen joulu-uinti 23. joulukuuta kello 6–13.

– Perinne on jatkunut ainakin 20 vuoden ajan. Uimahallissa on kynttilävalaistus ja kuuluu rauhallinen joulumusiikki. Ihmiset tulevat tänne hakemaan joulun tunnelmaa ja rauhoittumaan jouluun, kertoo Heidi Mikkonen Kuhmon uimahallista.

Tunnelmallinen joulu-uinti kerää Kuhmon uimahalliin vuosittain 150–200 uimaria. Mikkosen mukaan pääosa uimareista on kuhmolaisia, mutta hallissa käy myös turisteja.

– Kuhmolaiset osaavat odottaa joulu-uintia, ja ensimmäiset kysyvät jo kuun alussa, että järjestetäänhän tapahtuma myös tänä vuonna. Ensimmäiset uimarit ovat uimahallin oven takana yleensä heti kello kuudelta. Tunnelmaltaan paras valo on ennen kello 8, koska silloin on muutoin niin pimeää.

Mikkosen mukaan uimarit tulevat joulu-uintiin pääosin nauttimaan ja jättävät suorittamiset toiseen päivään. Himokauhojatkin mahtuvat hyvin samaan altaaseen.

– Jokaisen pitää huolehtia siitä, ettei siellä voi ihan pärskiä menemään. Esimerkiksi kaikki hyppiminen on sinä päivänä kielletty, koska kynttilät palavat molemmissa ison altaan päädyissä. Varovainen pitää olla, Mikkonen kertoo.

Samalla uimahallissa voi käydä joulusaunassa. Uinnin jälkeen uimahallissa on tarjolla kahvia, mehua ja piparia. Tunnelmallisesta joulu-uinnista ei peritä muita maksuja kuin normaali uimahallimaksu.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi