Yliopiston työntekijää epäillään alaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista Mikkelissä

Teot ovat tapahtuneet usean vuoden aikana.

Mikkeli
Mikkelin yliopistokeskuksen ovet
Epäilty on Mikkelin yliopistokeskuksen työntekijä.Maria Bonnor

Mikkelissä yliopiston henkilökuntaan kuulunutta keski-ikäistä miestä epäillään alaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Poliisi vahvistaa Ylelle, että epäilty on työskennellyt merkittävässä asemassa Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston Mikkelin yksikössä. Epäillyn kotiyliopistosta uutisoi myös Etelä-Saimaa (siirryt toiseen palveluun).

Mahdollisia uhreja on useita, ja teot ovat tapahtuneet useamman vuoden aikana, kertoo tutkinnanjohtaja Timo Häkkinen.

Poliisitutkinta asiassa on alkuvaiheessa. Poliisi on puhuttanut useita ihmisiä, tehnyt etsintöjä ja aloittanut tietoteknistä tutkintaa.

Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa toteaa, että kokonaistiedotusvastuu asiassa on tällä hetkellä tutkinnallisista syistä poliisilla.

– Yleisellä tasolla voin todeta, että tämä on karmean vakava epäily. Olemme monikulttuurinen ja kansainvälinen tiedeyliopisto, ja tällainen toiminta tuomitaan täysin, sanoo Saksa.

LUT-yksikössä Mikkelissä on noin 60 työntekijää. Se on osa Mikkelin yliopistokeskusta, joka on Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, LUT-yliopiston ja Mikkelin kaupungin väliseen sopimukseen perustuva verkostomallinen tiedeyhteisö. Mikkelissä toimivassa yliopistokeskuksessa on yhteensä 130 työntekijää.

Lisätty 20.12.2019 kello 16.43 rehtori Juha-Matti Saksan kommentti asiasta.