Epäasiallisesta käytöksestä syytetty Kiteen kaupunginjohtaja saa jatkaa tehtävässään

Kiteen kaupunginhallitus antaa Eeva-Liisa Auvisen jatkaa tehtävässään, mutta edellyttää työhyvinvoinnin kehittämistä.

Kitee
Kiteen keskustaa.
Kiteen kaupungin heikko työilmapiiri nousi julkisuuteen syksyllä.Heikki Haapalainen / Yle

Kiteellä on koko syksyn puitu solmuun menneitä johtajuussuhteita.

Torstai-iltana yksi osa vyyhtiä ratkesi, kun Kiteen kaupunginhallitus kävi läpi kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvisen toiminnasta tehdyn raportin.

Kaupunginhallitus oli lokakuussa palkannut ulkopuolisen selvittäjän tutkimaan, oliko Auvinen kohdellut kaupungin työntekijöitä epäasiallisesti.

Lopputulemana kaupunginjohtaja saa jatkaa tehtävässään. Kaupunginhallitus päätyi kuitenkin tekemään Auvisen kanssa erillisen sopimuksen jatkosta.

Niukkasanaisessa tiedotteessa kerrotaan, että sopimus velvoittaa kaupunginjohtajan laatimaan työhyvinvoinnin kehittämissuunnitelman ja parantamaan palautejärjestelmää.

Lisäksi Auvinen vetää pois tekemänsä työsuojeluilmoitukset. Muilta osin sopimus on salainen.

Kaupunginjohtajan käytöksestä tehty useita ilmoituksia

Kaupunginjohtajaan kohdistuneet syytökset nousivat julkisuuteen elokuussa, kun Kiteen ympäristölautakunta pyysi selvitystä siitä, onko kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen käyttäytynyt epäasiallisesti työntekijöitä kohtaan.

Selvityspyynnön taustalla oli uuden ympäristönsuojelupäällikön tekemä työsuojeluilmoitus. Hän oli irtisanoutunut virastaan työskenneltyään Kiteellä vain vähän aikaa.

Myöhemmin kävi ilmi, että myös kaupungin hallintokeskus oli tehnyt syyskuussa kaupunginjohtajasta työsuojeluilmoituksen. Asia ei kuitenkaan ollut edennyt kaupunginhallituksen käsittelyyn ennen joulukuuta.

Myös luottamusmiesjohtoa syytetty epäasiallisesta käytöksestä

Marraskuussa vyyhti sai lisää kierroksia, kun kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen syytti valtuuston puheenjohtajaa Sinikka Musikkaa (kesk.) ja työsuojelupäällikköä Tuija Vaittista epäasiallisesta käytöksestä.

Nyt Auvinen vetää sopimuksen mukaisesti ilmoituksensa pois.

Kokonaan jupakka ei kuitenkaan ole loppuunkäsitelty.

Valtuuston puheenjohtaja Sinikka Musikka on nimittäin syyttänyt kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Esa Lahtelaa (sd.) epäasiallisestä käytöksestä.

Tämä syytös on vielä ratkaisematta. Asiaa tutkii oma selvitysryhmänsä.