Varastetun matkailuporon tapaus ratkesi – miehet törmäsivät arvoporoon autolla ja veivät eläimen petojen haaskaksi

Vuosi sitten Ylitorniolla kadonnut matkailukäyttöön koulutettu poro oli jäänyt auton alle ja kuljetettu metsään.

poro
poro Sevettijärvellä, Inarissa
Ylitorniolla vuosi sitten kadonnut poro oli matkailukäyttöön koulutettu ja omistajilleen arvokas. Kuvan poro ei liity tapaukseen.Berislav Jurišić / Yle

Ylitorniolla reilu vuosi sitten kadonnut arvokas, matkailukäyttöön koulutettu poro joutui paikallisten miesten yliajamaksi ja päätyi haaskaksi. Lapin poliisi on saanut asian esitutkinnan valmiiksi ja juttu menee syyttäjälle.

Matkailuporo katosi Ylitorniolla Aittamaassa Tengeliöntien varrella viime vuoden marraskuussa. Poro oli koulutettu toimimaan matkailijoiden kanssa, ja se oli omistajilleen erityisen arvokas.

Poliisin mukaan kolme paikallista miestä oli törmännyt autollaan poroon. Törmäyksen seurauksena kuollut poro oli napattu auton kyytiin ja kuljetettu pois paikalta.

Poliisin mukaan miehet ovat tunnustaneet vieneensä poron lopulta metsään haaskaksi. Miehet ovat korvanneet poron sen omistajalle.

Tapaus herätti aikanaan huomiota mediassa ympäri Suomen. Siitä uutisoivat muun muassa MTV3 (siirryt toiseen palveluun) ja Maaseudun tulevaisuus (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi kyseli tapauksesta havaintoja tammikuussa (siirryt toiseen palveluun). Tutkinnan lisäksi myös yleisön vihjeet auttoivat viranomaisia tapauksen selvittämisessä.