Hyppää sisältöön

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Risto Räppääjän lapsinäyttelijä vihan kohteena, Suomen sotien pitkä varjo ja eläinvideoiden kärsivät lemmikit

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon kiinnostavimpia juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Kuva: Jani Aarnio / Yle

18-vuotias Samuel Shipway puhuu suoraan Tourettestaan ja pakko-oireistaan, jotta avoimuus lisääntyisi. "Yläkoulu ei ollut minulle hyvää aikaa. Mietin pitkään, olisiko minua härnätty ilman Riston roolia. Luultavasti ei. Nykyään muistan ajoista ennemminkin elokuvat kuin kiusaajat.", sanoo Shipway.

Kolmilapsisen perheen isä Naoyuki Katsuma on koti-isänä kohta puolitoista vuotta. Kuva: Jenny Matikainen / Yle

"Sain kylmiä väreitä kun tajusin, että naiset tekevät tämän kaiken yksin", sanoo koti-isäksi ryhtynyt kolmen lapsen isä. Japanissa naiset tekevät moninkertaisen määrän kotitöitä miehiin verrattuna.

Toisen temperamentin erilaisuus voi aluksi viehättää, mutta ajan kuluessa se voi alkaa ärsyttää. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Erilaisten temperamenttipiirteiden ymmärtäminen lisää itsetuntemusta, mikä auttaa ymmärtämään paremmin myös muita ihmisiä. Asiasta kirjan julkaissut Minna Oulasmaa puhuu temperamenttiälystä. Se on tärkeä osa sosiaalisia taitojamme ja jokainen voi kehittää sitä itsessään.

Kuva: Stina Tuominen / Yle

Usein vasta neljäs sukupolvi on sotatraumoista täysin vapaa. Monet heistä ovat nyt nuoria aikuisia.

Söpöissä eläinvideoissa ei kaikki asiantuntijoiden mukaan ole välttämättä niin hauskaa, miltä näyttää.