Elmu ei lannistu HOK-Elannon Puhos-suunnitelmille antamasta tyrmäyksestä – "Nyt aletaan perata kaikkia muita tiloja, joita siellä on"

Elävän musiikin yhdistyksen Elmun ilo uudesta konserttipaikasta vaihtui pian tiedonkulkusotkun selvittelyksi.

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry haluaisi edelleen siirtää keikkapaikkansa Nosturista Puhoksen ostoskeskukseen. Kuva: Retu Liikanen / Yle

Yhdistyksen tähtäimessä olivat Alepan entiset tilat ostarin ensimmäisessä kerroksessa. Nyt näin tarkkojen suunnitelmien esittely julkisuudessa harmittaa.

– Meidän virheemme oli, että nimesimme Alepan tilan. On parempi puhua yleisesti Puhoksen tiloista, toteaa viime ja tämän vuoden Elmun puheenjohtajana toiminut Tuomas Finne.

Yllätyksenä nimittäin tuli, että kyseisen tilan omistava HOK-Elanto oli jo vuokrannut sen Fidalle toiminnan laajentamista varten.

HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen kertoi jo marraskuussa tehdystä vuokrasopimuksesta vasta Ylen uutisoitua Elmun suunnitelmista.

– Siinä vaiheessa, kun olen tiedon saanut, että Elmu etsii tiloja, meillä on ollut jo Fidan kanssa sopimus allekirjoitettuna. En ole kertonut vuokraamisesta, sillä emme käyneet mitään neuvotteluja mistään tietystä tilasta, Karjalainen sanoo.

HOK-Elannolla ei ole edustusta Puhoksen kiinteisöosakeyhtiön hallituksessa, vaikka se omistaa ostarin osakkeista 29 prosenttia.

"Elmu haluaa tulla Puhokselle ja Puhos haluaa Elmun sinne"

Elmun Finne täsmentää, että yhdistys on syksyn ajan neuvotellut tilojen saamisesta Puotinharjun Puhos oy:n kanssa. Finne vakuuttaa, että neuvottelut jatkuvat loppiaisen jälkeen.

– Nyt aletaan perata kaikkia muita tiloja, joita siellä Puhoksella on. Tehdään perusteellinen kartoitus kaikista mahdollisista tiloista, Finne sanoo.

Puotinharjun Puhos Oy:n hallituksen puheenjohtaja Maria von Flittner haluaa hänkin edelleen löytää ratkaisun.

– Tärkeintä tässä on, että Elmu haluaa tulla Puhokselle ja Puhos haluaa Elmun sinne. Tässä on monia ratkaisumalleja, Flittner sanoo.

Hänen mukaansa ostoskeskuksessa on runsaasti tiloja, joiden vuokrasopimukset ovat päättymässä. Nähtäväksi kuitenkin jää, soveltuvatko ne konserttitarkoitukseen.

Syntynyt sotku ehti Finnen mukaan poikia runsaasti yhteydenottoja yhdistykseen – enimmäkseen kuitenkin asiallisia.

– Ihmiset ehtivät innostua ja sitten myös lannistua. Meille on tullut paljon kysymyksiä poliitikoilta, että mites nyt näin.

– Monet tietävät, että tämä on hankala tilanne. Se tietenkin aiheuttaa paineita, kun Nosturi loppuu vuodenvaihteessa ja kymmenen vuotta ollaan etsitty tiloja Elmulle, hän summaa.