1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. joulu

Katso astronauttien jouluterveiset kansainväliseltä avaruusasemalta – aikovat syödä jouluna savustettua lohta ja hedelmäkakkua

Nasan astronautti Christina Koch korostaa terveisissään Maahan lähimmäisten muistamisen tärkeyttä.

Astronautit näyttävät videolla, miten kaakao ja omenasiideri nautitaan avaruudessa. Kuva: NASA

Kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä valmistaudutaan joulun viettoon. Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasan astronautit muistelevat tärkeimpiä jouluperinteitä Maahan toimitetulla videolla.

Nasan välittämällä videolla kerrotaan myös, että astronautit nauttivat tänä jouluna muun muassa savustettua lohta ja hedelmäkakkua. Voit katsoa videon täältä tai klikkaamalla alla olevaa linkkiä:

Kansainvälisellä avaruusasemalla ISS:llä valmistaudutaan joulun viettoon. Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasan astronautit muistelevat tärkeimpiä jouluperinteitä.

– Parasta lomakaudessa on se, että kun maailma hiljentää tahtiaan, saamme kaikki mahdollisuuden muistella oikeasti tärkeitä asioita, eli ihmisiä, joita rakastamme ja mahdollisuutta viettää aikaa yhdessä, sanoo Nasan astronautti Christina Koch videolla.

Videolla esiintyvät myös tutkimusmatka 61:en komentaja Luca Parmitano Euroopan avaruusjärjestö ESA:sta sekä Nasan astronautit Jessica Meir ja Drew Morgan. Tutkimusryhmään kuuluu myös kaksi muuta henkilöä

Lue myös:

Kolme ihmistä on viettänyt joulun Kuun kupeessa