Suomalaisen kriisinhallintajoukon toimintaa järjestetään uudelleen Irakissa

Suomalaisen suojausjoukkueen tehtävät Irakissa lakkaavat muutoksen myötä, mutta suomalaiset jatkavat operaatiossa noin 80 rauhanturvaajalla.

kriisinhallinta
sotilaita harjoittelee irakissa
Suomi on osallistunut kesästä 2015 lähtien Irakin OIR-operaatioon koulutus- ja neuvonantotehtävissä.Puolustusvoimat

Suomalaisen kriisinhallintajoukon toimintaa Irakissa järjestellään uudelleen vuoden alusta, kertoo Maavoimat.

Suomalaisten käyttämässä monikansallisessa tukikohdassa Irakin keskushallinnon alueella lopetetaan koulutus- ja suojaustoiminta vuoden loppuun mennessä. Siellä työskennelleet suomalaiset siirtyvät Kurdistaniin osaksi Erbilissä toimivaa suomalaista joukkoa, joka toimii Kurdistan Training Coordination Centerin alaisuudessa.

Muutoksen myötä suomalaisen suojausjoukkueen tehtävät Irakissa loppuvat. Suomalaiset jatkavat operaatiossa noin 80 rauhanturvaajalla, joille kuuluu koulutus-, mentorointi- ja tukitehtäviä.

Muutokset ovat osa OIR-operaation toiminnan uudelleenjärjestelyjä. OIR on Yhdysvaltain johtama liitto, joka toimii Isisin vastaisissa taisteluissa.

Suomi on osallistunut operaatioon elokuusta 2015 asti. Suomalainen Kriisinhallintajoukko Irakissa (SKJI) aloitti toimintansa Irakissa vuoden 2018 alussa.

Lue myös:

Irakissa mielenosoittajia katoaa lähes päivittäin – Iranin tukemia aseellisia ryhmiä epäillään sieppauksista ja murhista

Presidentti Niinistö tekisi terroristijärjestöön kuulumisesta rangaistavaa – Saksassa se on jo, mutta vain osaa Isis-alueelta palaavista naisista odottaa pidätysmääräys