Aliupseerikurssilaiset esittelivät sukupuolielimiään Youtube-videolla – yksi tuomittiin palvelusrikoksesta

Mies oli koostanut videon pääasiassa aliupseerikurssin aikana kerätyistä kuvista ja videoista.

Palvelusrikos (Armeija)
Varusmiehiä tuvassaan.
Mies oli koostanut YouTube-videon pääasiassa aliupseerikurssin aikana kerätyistä kuvista ja videoista. Kuvituskuva.Jyrki Lyytikkä / Yle

Kajaanin käräjäoikeus on tuominnut yhden miehen palvelusrikoksesta.

Kainuun prikaatissa palvellut liperiläinen mies julkaisi viime vuonna Youtubessa videon, joka rikkoi palvelukseen kuuluvia velvollisuuksia sekä sotilaallista järjestystä koskevia ohjesääntöjä.

Videolla eri henkilöt ovat muun muassa esitelleet sukupuolielimiään, esiintyneet epäsotilaallisissa asuissa ja käyttäneet päihteitä sotilasalueella.

Mies oli koostanut videon pääasiassa aliupseerikurssin aikana kerätyistä kuvista ja videoista, joita oli otettu miesten tuvissa sotilasalueella Kajaanissa.

Tuomion mukaan mies on videoita tehdessään ja sitä jakaessaan muun muassa esittänyt siveetöntä materiaalia kasarmialueella ja tehnyt palvelusaikana tallenteita ilman yksikön päällikön lupaa.

Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen kertoo, että Puolustusvoimilla on some-ohjeet (siirryt toiseen palveluun) varusmiehille ja reserviläisille. Hujasen mukaan varusmiehet ovat tietoisia siitä, että somessa törttöilystä seuraa esitutkinta

– Yleensä ohjeita noudatetaan. Välillä on näitä yksittäisiä hölmöilyjä porukalla.

Videon tehnyt ja sitä levittänyt mies tuomittiin palvelusrikoksesta 15 päiväsakkoon, josta mies joutuu maksamaan 90 euroa. Sen lisäksi hänen täytyy maksaa 80 euroa rikosuhrimaksua valtiolle. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Asiasta kertoi ensin Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Armeijan harjoituksista vuotaa liikaa tietoja sosiaaliseen mediaan – Puolustusvoimat näreissään: "Emme todellakaan halua, että huudellaan, että täällä ollaan"