1. yle.fi
  2. Uutiset

Napapiirin monitoimitalon valmistuminen viivästyy vuodella

Suunnittelun hankintaan liittyvä kilpailutus on keskeytetty, sillä ensin halutaan tutkia lisää Nivavaaran alakoulun korjaustarvetta.

rakentaminen
Oppilas tekee koulutehtävää.
Oppilaat eivät pääsekään Napapiirin monitoimitaloon vielä kahden vuoden kuluttua. Kuvituskuva.Antti Karhunen / Yle

Napapiirin monitoimitalon valmistuminen viivästyy vuodella. Viivästys johtuu siitä, että Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt Oy:n hallitus on päättänyt keskeyttää monitoimitalon suunnittelun hankintaan liittyvän kilpailutuksen.

Kilpailutus keskeytetään, koska hankesuunnitelmassa on esitetty lisätutkimuksia Nivavaaran alakoululle korjaustarpeen määrittämiseksi. Kaupungin mukaan jo tässä vaiheessa on selvää, että koulussa on peruskorjaustarvetta, jota ei ole huomioitu kilpailuttamisessa.

Kaupungin mukaan ala-asteelle on tehty alustava kuntoarvio, jonka huomioon ottaminen ja tarkentaminen suunnittelussa halutaan varmistaa uudella kilpailutuksella. Rovaniemen Kaupunkikiinteistöt kilpailuttaa hankkeen suunnittelijat uudestaan, kun alakoulun korjaustarve on selvitetty tarkemmin.

Monitoimitalon on tarkoitus valmistua elokuussa 2023.

– Viivästys ei nosta kaupungille tulevia vuokrakustannuksia, vaan paremmalla suunnittelutyöllä on mahdollista saada aikaan säästöjä, sivistyspalveluiden toimialajohtaja ja rakennushankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja Antti Lassila sanoo kaupungin tiedotteessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi