Ihmiset auttavat vähävaraisia mielellään jouluisin tavaroin ja lahjoituksin, mutta vapaaehtoistyöhön ryhdytään harvemmin

Muun muassa Pelastusarmeija kaipaa lisää vapaaehtoisia toimintaansa esimerkiksi Oulussa.

hyväntekeväisyys
Pelastusarmeijan joulupata
Pelastusarmeijan Joulupata-keräys jatkuu vielä tänään. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Yhä useammat ihmiset haluavat auttaa vähävaraisia perheitä joulun alla. Hope Yhdessä ja Yhteisesti ry:n Oulun tiiminvetäjä Teija Hanhela kertoo, että tänä vuonna toivepuu-joulukeräykseen osallistui aiempaa enemmän ihmisiä.

Lahjatoivepuita oli viime vuosia enemmän ja Hanhela toteaakin, että lahjoja saatiin ennätysmäärä. Toivepuu-keräys päättyi joulukuun puolivälissä ja lahjat on jaettu perheisiin. Hanhelan mukaan juuri joulun alla tulee vielä yhteydenottoja ihmisiltä, jotka haluaisivat auttaa.

Hän muistuttaa, että avuntarve on jatkuva, ja osallistua voi ensi vuoden puolellakin muun muassa lasten syntymäpäivälahjakeräyksiin.

Myös Pelastusarmeijan perinteinen Joulupata-keräys on sujunut hyvin. Oulun osastosta kerrotaan, että vapaaehtoisista patavahdeista on ollut kuitenkin pulaa.

Pelastusarmeijan mukaan tavara- ja ruokalahjoituksia jaetaan ennakkoon valituille perheille tänään maanantaina. Rahalahjoitukset on annettu jo aiemmin joulukuussa. Joulupata-keräys jatkuu vielä tänään.

Oulun Tervaporvarien Nuorkauppakamarin yhteistyössä Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen kanssa järjestämä Joulupuu-keräys pääsi tavoitteeseen, 3000 joululahjaan. Lahjat kerättiin Oulussa lastensuojelun piiriin kuuluville alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)