Hyppää sisältöön

Oulussa kiitellään sen saamaa valtionavustusta grooming-ilmiön lähivuosien ehkäisytyöhön – "Myönnetyt rahat riittävät"

Oulu sai valtionavustusta tällä kertaa 620 000 euroa.

Kaikkiaan Oulu käyttää noin 2,4 miljoonaa euroa groomingin sekä hyväksikäytön ehkäisyyn. Kuvituskuva. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Oulussa kiitellään sen saamaa 620 000 euron avustusta digitaalisissa ympäristöissä tapahtuvan lasten ja nuorten houkuttelun eli groomingin sekä hyväksikäytön ehkäisyyn.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntämä raha käytetään esi- ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan koulutukseen.

Oulun sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä on tyytyväinen kaupungille myönnetyistä rahoista.

– Olen vakuuttunut siitä, että tähän hetkeen myönnetyt rahat riittävät. Kun hanke päättyy 2022, on toinen asia, tarvitaanko rahaa jatkossa lisää, arvioi Penttilä.

Kaikkiaan Oulu käyttää noin 2,4 miljoonaa euroa groomingin sekä hyväksikäytön ehkäisyyn. Osan tästä työstä rahoittaa Oulun kaupunki ja osan valtio. Valtion osuus on noin 1,3 miljoonaa euroa vuosille 2019–2022.

Valtionavustusta on jaettu Ouluun aiemminkin: kesällä avustusta sai 300 000 euron verran Osaamiskeskus Koordinaatti, joka on osa Oulun kulttuuri- ja sivistyspalveluita. Oulussa lasten ja nuorten houkuttelun sekä hyväksikäytön ehkäisytyö käynnistyi syksyllä 2019.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.