Hyppää sisältöön

Ylen uutistarjonnassa muutoksia vuodenvaihteessa – live-lähetykset lisääntyvät, klo 15 tv-uutislähetyksen tilalle uutiskehä, Marja Sannikalle oma ohjelma

Kun jotain merkittävää tapahtuu, sen näkee nyt suorana Yleltä.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Yle Uutiset panostaa tulevana vuonna entistä vahvemmin suoriin erikoislähetyksiin verkossa ja televisiossa.

Oli kyseessä sitten vaikkapa hallituskriisi, merkittävät ulkomaiset vaalit, Nobel-palkinnon jakaminen, erikoinen sääilmiö tai vakava onnettomuus, Yle välittää tapahtumat ja taustat suorana, ja usein paikan päältä.

– Yleisö on kuluneen syksyn aikana todella löytänyt uutislive-lähetyksemme. Parhaimmillaan esimerkiksi hallituskriisin aikana yksittäisiä suoria verkkolähetyksiä seurasi satojatuhansia katsojia, Yle Uutisten ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen sanoo.

Esimerkkeinä erilaisista netin suorista erikoislähetyksistä Räisänen mainitsee Kuopion kouluhyökkäyksen seurannan ja Britannian parlamentin Brexit-keskustelut.

Tärkeimmät uutislivet näkee suorana Yle TV1:ltä. Kaikki live-lähetykset löytyvät Yle Areenasta, Yle.fi:stä ja Uutisvahdista. Isoja uutistapahtumia seurataan tuttuun tapaan myös radiossa sekä hetki hetkeltä -seurantana Ylen verkossa.

Samalla kun suoria erikoislähetyksiä lisätään, jäävät arkipäivien klo 15 tv-uutiset ja viikonlopun klo 11 tv-uutiset pois ohjelmistosta. Lähetykset korvataan tv-ruudussa uutiskehällä, joka kertoo sen hetken tärkeimmät uutiset.

Yle Uutisten selkokielinen tv-lähetys nähdään jatkossa arkisin klo 16.40, kun se on aiemmin esitetty klo 15.05.

"Totuus sattuu"

Marja Sannikka. Kuva: Jussi Nahkuri / Yle

Marja Sannikka palaa ruutuun keväällä. Aiemmin Sannikka & Ukkola -ohjelmaa Sanna Ukkolan parina juontaneen Sannikan oma ajankohtaisohjelma aloittaa tammikuun lopussa.

Marja Sannikka -ohjelman slogan on "totuus sattuu". Tuottaja Anu Vilkman sanoo ohjelman tarttuvan ajankohtaisiin aiheisiin, joista ei puhuta riittävän suoraan.

– Aiheet ovat ajankohtaisia. Viikon suurimpien kohujen sijaan katsomme, mitä vaikkapa vanhustenhoidossa tai työttömyydessä on pidemmällä ajalla tapahtunut.

Ohjelman taustalla on katsojien toiveita kartoittaneet tutkimukset. Vilkmanin mukaan iso toive on ollut, että aiheita käsiteltäisiin kunnolla.

– Odotan, että voimme tuoda sellaisen vaihtoehdon, jossa on puoli tuntia aikaa käsitellä yhtä aihetta ja tuoda siitä kokonaiskuva ja uutta ymmärrystä ihmisille, Vilkman sanoo.

Marja Sannikka nähdään Yle TV1:ssä perjantaisin klo 20 tammikuun 31. päivästä alkaen.

Korjattu 27.12. klo 9.30: Selkokielinen tv-uutislähetys nähdään jatkossa arkisin kello 16.40 eikä 15.05, kuten jutussa alun perin kerrottiin.