Hyppää sisältöön

Kansalaisjärjestö: Syyrian hallituksen joukot ympäröivät Turkin armeijan tarkkailupisteen Idlibissä

Syyrian joukot ovat ottaneet haltuun lukuisia kaupunkeja ja kyliä Idlibin maakunnan kaakkoisosassa.

Arkistokuva. Turkin armeijan tarkkailupiste lähellä Maar Hitatin kaupunkia Idlibissä, Syyriassa syyskuussa 2019. Kuva: Omar Haj Kadour / AFP

Syyrian hallituksen joukot ovat ympäröineet Turkin armeijan tarkkailupisteen maanantaina Idlibissä, Syyrian sotaa seuraava kansalaisjärjestö kertoo.

Syrian Observatory for Human Rights -kansalaisjärjestön mukaan Syyrian joukot ympäröivät yhden Turkin kahdestatoista tarkkailupisteestä Idlibin alueella. Järjestön johtaja Rami Abdel Rahman sanoo, että syyrialaiset joukot piirittivät Al-Surmanissa sijaitsevan Turkin joukkojen tarkkailupisteen otettuaan haltuun lukuisia kaupunkeja ja kyliä Idlibin maakunnan kaakkoisosassa.

Kymmeniä tuhansia siviilejä on paennut kohti Turkin rajaa Syyrian Idlibistä ankarien pommitusten takia. Syyrian hallinto ja sen liittolainen Venäjä ovat pommittaneet aluetta viime päivinä.

Idlib on viimeinen kapinallisten pääosin hallitsema maakunta Syyriassa. Kapinallisten hallussa olevalla alueella arvioidaan oleskelevan noin kolme miljoonaa ihmistä. Suuri osa heistä on paennut maakuntaan muualta Syyriasta.

Idlibia ja joitain sen lähialueita kontrolloi jihadistiryhmä Hayat Tahrir al-Sham. Syyrian hallinto on toistuvasti vannonut ottavansa alueen haltuunsa jihadisteilta.

Aiheesta lisää:

Erdogan: Turkin rajalle on pakenemassa yli 80 000 syyrialaista – Turkki haluaa pommitusten loppuvan Pohjois-Syyrian Idlibissä

Syyrian Idlibissä kymmenet tuhannet pakenevat pommituksia – kymmeniä kuollut, osa ei pääse pakenemaan

Venäjä ja Kiina torppasivat jatkoajan rajan yli toimitettavalle avulle Syyriaan