1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ari Behn

Norjan prinsessa Märtha Louisen entinen aviomies Ari Behn on kuollut

Kirjailijana tunnetuksi tullut Behn oli kuollessaan 47-vuotias.

Ari Behn
 Ari Behn
Kirjailija Ari Behn ja Norjan prinsessa Märtha Louise erosivat 14 vuoden avioliiton jälkeen vuonna 2016.Tim Rooke / Shutterstock / AOP

Norjan prinsessa Märtha Louisen entinen aviomies, kirjailija ja taiteilija Ari Behn on kuollut 47-vuotiaana, kertovat muun muassa norjalaismediat VG (siirryt toiseen palveluun) ja NRK (siirryt toiseen palveluun).

Tiedon Behnin kuolemasta vahvisti hänen managerinsa Geir Håkonsund. Hän välitti Behnin perheen lausunnon norjalaismedioille.

– Suuri suru sydämissämme meidän, Ari Behnin läheisten, on ilmoitettava, että hän on riistänyt oman henkensä. Pyydämme kunnioittamaan yksityisyyttämme tulevina päivinä, perhe kirjoitti lausunnossaan.

Behn ja Märtha Louise avioituivat vuonna 2002 ja erosivat 14 vuoden avioliiton jälkeen vuonna 2016. Heillä on kolme yhteistä tytärtä.

Norjan kuningas Harald V ja kuningatar Sonja ovat välittäneet osanottonsa Behnin poismenon johdosta kuningashuoneen nettisivuilla (siirryt toiseen palveluun). Märtha Louise on kuningasparin esikoinen ja kruununperimysjärjestyksessä neljäntenä.

– Ari oli tärkeä osa perhettämme jo monien vuosien ajan, ja meillä on lämpimiä ja hyviä muistoja hänestä. Olemme kiitollisia, että saimme tutustua häneen. Valitettavasti lapsenlapsemme ovat menettäneet rakkaan isänsä, ja tunnemme syvää myötätuntoa hänen vanhempiaan ja sisaruksiaan kohtaan. He ovat menettäneet rakkaan poikansa ja veljensä, kuningatarpari kirjoitti lausunnossaan.

Kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit välittivät myös surunvalittelunsa.

– Meille Ari oli hyvä ystävä, rakas perheenjäsen ja upea setä, jonka kanssa jaoimme monet elämän pienistä ja isoista hetkistä. Me kaikki pidimme Arista, prinssipari kirjoitti lausunnossaan.

Lue myös:

Kriisipuhelimet tarjoavat apua läpi juhlapyhien – Auttavia numeroita löytyy myös lapsille ja nuorille

Valtakunnallinen kriisipuhelin (siirryt toiseen palveluun) tarjoaa keskusteluapua kriisissä oleville ja heidän läheisilleen. Keskustelun tavoitteena on helpottaa henkistä hätää sekä ehkäistä itsemurhia. Krii­si­pu­he­lin päi­vys­tää nu­me­ros­sa 09-25250111.

Lue seuraavaksi