Yli 200 kotia on tuhoutunut jouluaattona syttyneessä tulipalossa Chilessä – palon epäillään olevan tahallaan sytytetty

Kukaan ei ole kuollut palossa, mutta 12 palomiestä loukkaantui sammutustöissä.

Chile
Asuinalue palaa Rocuantin kaupunginosassa Valparaisossa, Chilessä.
Asuinalue palaa Rocuantin kaupunginosassa Valparaisossa, Chilessä.Lehtikuva / AFP

Chilessä satamakaupunki Valparaísossa tiistaina roihahtanutta maastopaloa sammutetaan yhä. Tulipalo on tuhonnut jo yli 200 kotia ja vaikuttanut yli tuhannen ihmisen elämään, kertoo Chilen maatalousministeri Antonio Walker.

Kukaan ei ole kuollut palossa, mutta 12 vapaaehtoista palomiestä loukkaantui sammutustöissä. Maastoa on palanut yhteensä 150 hehtaaria.

Tulipaloa on saatu jonkin verran rajattua, eikä maasto pala enää yhtä voimakkaasti kuin syttyessään, kertoo maan sisäministeri Gonzalo Blumel. Blumelin mukaan palo ei kuitenkaan ole täysin hallinnassa. Lämmin ja kuiva sää sekä kovat tuulet ovat vaikeuttaneet sammutustöitä, pelastusviranomaiset ovat kertoneet.

Palon syttymissyytä selvitetään yhä. Blumel sanoo, että se voi olla tahallaan sytytetty.

– Emme ole varmoja, mutta kaikki viittaa siihen, että eilisen tulipalo oli tahallinen ja alkoi alueella, joka on melko lähellä koteja, sanoi puolestaan Valparaíson hätätilanteiden päällikkö Ezio Passadore keskiviikkona.

Palo syttyi Rocuantin ja San Roquen kaupunginosissa. Pienituloisten kaupunginosien taloissa ei ole lainkaan juoksevaa vettä, ja asukkaat hakevat vetensä muutaman kerran viikossa säiliöautoista.

Valparaíso on yksi Chilen suurimmista kaupungeista ja tunnettu värikkäistä puutaloistaan. Se on myös turistien suosima matkakohde sekä merkittävä Tyynenmeren satamakaupunki.

Maastopalot ovat roihunneet kaupungissa useaan otteeseen viimeisen kuukauden aikana. Chilessä kärsitään tällä hetkellä maan mittaushistorian kuivimmasta kaudesta.

Lue myös:

Nopeasti leviävä tulipalo on tuhonnut yli sata kotia Valparaísossa

Lähteet: AFP, AP