1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joululiikenne

Joulun paluuliikenne soljuu mukavasti – ruuhkahuippuja ei ole luvassa näillä näkymin

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lumisade voi haitata liikennettä.

Joululiikenne
Joulun menoliikennettä Nelostiellä Vantaalla 21. joulukuuta
Tieliikennekeskuksen tietoon ei ole tullut onnettomuuksia, jotka olisivat katkaisseet liikenteen valtateillä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Tapaninpäivän paluuliikenne on sujunut valtateillä ilman jonoutumisia tai ruuhkia. Tilanne näyttää myös kulkevan samalla mallilla iltaa kohden, kerrotaan Tieliikennekeskuksesta iltapäivällä.

Liikenteen määrä lähti hiljalleen nousuun puoliltapäivin, mutta on tasoittunut iltapäivän tunteina, kertoo liikennepäivystäjä Auli Aalto. Suurta kasvua ei näyttäisi tulevan iltaa kohden.

– Sanoisin, että ruuhkahuippuja ei tulla näkemään. Monilla on vielä vapaapäiviä ja mahdollisuus tulla jonain muunakin päivänä kotiin, Aalto sanoo.

Eniten liikennettä arvioidaan olevan valtateillä 3, 4 ja 7 etelän suuntaan.

Jonoutumisia ei ole valtateillä ollut eikä tähän mennessä myöskään liikennettä haittaavia onnettomuuksia. Nopeudet ovat pysyneet rajoitusten puitteissa.

– Me emme aivan pienimmistä teistä tiedä, mutta meidän tietoomme ei ole tullut mitään liikennettä haittaavaa (onnettomuutta). Kaikki onnettomuustilanteet joita on tullut, ovat menneet ohi.

Keli näyttäisi myös olevan suurimmassa osassa maata olevan normaali. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lumisade voi haitata liikennettä jonkin verran.

Tieliikennekeskus arvioi, että paluuliikennettä on eniten torstaina ja perjantaina. Viikonlopun liikennemäärien arvioidaan olevan normaalin viikonlopun tasolla.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 16:00

Lue myös:

Joulun menoliikenne on alkanut rauhallisesti – puolen päivän aikaan vilkastuu, eniten liikennettä odotetaan iltapäivällä

Lue seuraavaksi