1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joulupyhät

Poliisin jouluun on paukuteltu vauhtia vasaralla ja älämölöllä

Hälytyksiä arkea enemmän, mutta tavallisia viikonloppuja vähemmän.

Joulupyhät
poliisi nojaa poliisiautoon
Poliisin joulu on ollut tavanomaista viikonvaihdetta rauhallisempi. Arkistokuva.Marja Väänänen / Yle

Lapissa Kittilän, Kolarin, Muonion ja Enontekiön alueella oli poliisin mukaan joulunaikana runsaasti joulunviettäjiä ja poliisia työllistivät niin matkailijat kuin paikallisetkin. Etenkin jouluaattoyönä poliisille tuli hälytyksiä muun muassa ravintoloissa tapahtuneen häiriökäyttäytymisen takia.

Rovaniemellä poliisia hälytettiin muun muassa paimentamaan kotonaan liikaa metelöimään yltyneitä juhlijoita. Lisäksi poliisi selvitteli esimerkiksi peltikolareita ja penkkaan ajoja.

Meri-Lapin poliisin joulu oli tehtävämääriin suhteutettuna tavanomainen.

– Ihmiset ovat olleet rauhallisia joulun aikana, Oulun poliisi toteaa tiedotteessa.

Kemin poliisivankilaan päätyi kuitenkin kiinni otettuina kolme miestä ja kolme naista.

Poliisin joulutoive näytti toteutuneen Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudellamaalla poliisi neuvoi pyhien alla ihmisiä juhlimaan joulua joutumatta julkisuuteen ja toivoi, ettei poliisin tarvitsisi olla osa kotien joulunviettoa. Tapaninpäivän aamuna näytti siltä, että poliisin toive oli ainakin jossain määrin kuultu.

Poliisi kertoi Twitterissä tapaninpäivän yön sujuneen melko rauhallisesti. Poliisi sanoi hoitaneensa 80 hälytystehtävää, mikä on arkea vilkkaampaa, mutta viikonloppua selvästi rauhaisampaa.

Etelä-Karjalassa poliisin joulukiireet vastasivat normaalia viikonvaihdetta. Esimerkiksi jouluaattona poliisi selvitteli myöhään illalla tapausta, jossa kaksi noin 20-vuotiasta miestä tunkeutui väkivallalla uhkaamalla Lappeenrannan keskustassa sijaitsevaan asuntoon.

Miehet rikkoivat asunnossa vasaralla television ja videokameran. Poliisin mukaan teon motiivina olivat ilmeisesti asunnon vuokralaisen ja tunkeutujien vanhat riidat.

Lue seuraavaksi