1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Danske Bank

Häiriöt ovat jatkuneet illalla Danske Bankin palveluissa – Iltapäivällä vika näytti hetkellisesti jo korjaantuneen

Aamulla ilmennyt häiriö on vaikuttanut muun muassa verkkopankin ja konttoreiden toimintaan.

Danske Bank
Danske bankin valomainos.
Asiakastapaamisia on jouduttu siirtämään.Ismo Pekkarinen / AOP

Danske Bankin pankkipalveluissa ilmeni aikaisin perjantaina häiriöitä, jotka jatkuivat yhä ainakin osittain illalla kello 22 aikaan.

Iltapäivällä pankki ehti jo kertoa, että tilanne olisi palautumassa normaaliksi ja katkoksia tulisi enää satunnaisesti. Pankki ilmoitti Twitterissä, että suurin osa sen palveluista, esimerkiksi mobiilipankki, toimii jälleen.

Sittemmin ilmeni, ettei vika ollutkaan lopullisesti korjaantunut.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Häiriö on vaikuttanut muun muassa verkko- ja mobiilipankin toimintaan. Lisäksi esimerkiksi Omakantaan tai OmaVeroon kirjautumisessa on ilmennyt ongelmia. Osa Dansken verkkopalveluista on toiminut normaalia hitaammin.

Häiriö on vaikuttanut myös konttoreihin. Konttorit olivat perjantaina auki, mutta osa asiakastapaamisista siirrettiin, Danske Bankin viestinnästä kerrottiin STT:lle. Pankki kertoo hoitavansa häiriön vuoksi peruuntuneet tai siirtyneet asiakastapaamiset lähipäivinä.

Korttimaksamisessa oli ongelmia vain muutaman minuutin ajan, mutta tilanne korjautui iltapäivällä.

Pankki ei osannut illalla arvioida häiriön kestoa.

Lue seuraavaksi