Uusia rajoituksia uudenvuoden paukutteluun Varsinais-Suomessa

Pelastuslaitos on lisännyt kolme uutta rajoitusaluetta Turkuun. Kiellettyjä alueita on lisätty myös Naantalissa, Paraisilla ja Raisiossa.

Uudenvuoden ilotulitus
Punainen ilotulite mustalla taivaalla
Kuvituskuva. Ilotulitusraketti Turun taivaalla uutenavuotena.Yle / Pyry Sarkiola

Turku

Turussa uusia rajoitusalueita on tuomiokirkon ympäristössä, Turun päärautatieaseman ympäristössä ja Turun linnan ympäristössä.

Turun keskustassa rajoitusalue rajautuu Aninkaistenkatuun, Uudenmaankatuun, Gezeliuksenkatuun, Piispankatuun, Tuomiokirkkokatuun, Hämeenkatuun, Uudenmaankatuun, Itäiseen pitkäänkatuun, Kuninkaankartanonkatuun, Martinkatuun, Puistokatuun, Köydenpunojankatuun, Yrjänänkatuun, Aninkaistensiltaan ja Aninkaistenkatuun. Myös edellä mainitut kadut kuuluvat rajoitettuun alueeseen. Turun linnan erillinen rajoitusalue rajautuu Linnankatuun, Satamakatuun ja Nuottasaarenkatuun.

Naantali ja Raisio

Naantalissa vanhan kaupungin rajoitusaluetta on laajennettu entisestään. Naantalin vanhan kaupungin rajoitusalue rajautuu Kaivokatuun, Fleminginkatuun, Rantakatuun, Raatihuoneenkatuun, Rakkaudenpolkuun ja Kuparivuorentiehen.

Uusia rajoitusalueita on asetettu Raision ydinkeskustaan sekä Paraisten kirkkomalmin ja kirkkopuiston ympäristöön. Uudenkaupungin keskustan rajoitusalue säilyy entisellään.

Raision ydinkeskustan rajoitusalue rajautuu Nesteentiehen, Raisiontiehen, Kerttulantiehen, Keonkatuun, Tornikatuun, Tornikatua ja Pohjoisraittia yhdistävään kevyenliikenteenväylään, Pohjoisraittiin ja Soliniuksenkujaan.

Parainen ja Uusikaupunki

Paraisten kirkkopuiston ja Kirkkomalmin rajoitusalue rajautuu Kalkkitiehen, Lukkarinkujaan, Fredrikinaukioon, Kirkkoesplanadiin, kirkkopuiston pohjoisreunaan ja Rantatiehen.

Uudenkaupungin keskustan rajoitusalue rajautuu Pakkahuoneenrantaan, Rantakatuun, Vakka-Suomenkatuun, Sakunkulman tonttiin, Ajurinkujaan, Maltintiehen, Myllymäen päiväkodin tonttiin, Viikaistenkatuun, Mäyhälänkatuun, Merimiehenkatuun, Pietolankatuun, Kaarikatuun, Vekaratiehen, Rantakatuun ja Pakkahuoneenrantaan.

Aikaraja

Kieltoalueiden ulkopuolella ilotulitteita saa ampua uudenvuodenaattona klo 18:sta eteenpäin kahdeksan tunnin ajan.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on kuullut rakettiasiassa kuntien ja viranomaisten näkemyksiä.