Laiminlyöty arvokiinteistö Heinolassa myydään huutokaupalla

Heinolan vanhan seminaarin rakennukset ovat olleet tyhjillään vuodesta 2016, niissä on tehty ilkivaltaa ja ne ovat olleet lämmittämättä kuukausien ajan. Nyt kohteelle etsitään ostajaa, joka herättäisi alueen henkiin.

Heinola
Heinolan vanhan Seminaarin kiinteistö
Kulttuurihistoriallisesti arvokas Seminaarin kiinteistö.Vihtori Koskinen / Yle

Heinolan seminaarin kiinteistöä myydään nyt nettihuutokaupalla.

Rakennukset ovat olleet tyhjillään jo kolmisen vuotta ja lämmittämättä useita kuukausia, koska ne ostanut kiinalaistautainen yhtiö ajautui talousvaikeuksiin.

Hämeen ELY-keskus on määrännyt yhtiön korjaamaan rakennuksiin kohdistuneen ilkivallan jäljet ja kytkemään lämmöt päälle rakennuksiin, jotta niiden kunto ei kärsisi.

Kiinteistönvälittäjä Laurentius Oksanen kertoo, että ikkunoita ollaan nyt viimein korjaamassa, minkä jälkeen lämmitys saadaan päälle. Rahaton kiinalaisyhtiö ei ole kyennyt toteuttamaan korjauksia, joten viranomaiset hoitavat ne ja kulut peritään yhtiöltä myöhemmin.

Kiinalaissijoittajien koulutusbisnes karahti kiville

Fin-China Business Center -niminen yritys osti vanhan opettajankoulutuslaitoksen vuonna 2016. Tavoitteena oli aloittaa siellä kiinalaisten terveydenhuollon ammattilaisten kouluttaminen.

Kiinalaisyhtiö yrittää saada kiinteisön myytyä huutokaupat.com-sivustolla. Yhtiö maksoi aikanaan kiinteistöstä 900 000 euroa, nyt lähtöhinta huutokaupassa on 430 000 euroa.

Esittelyn mukaan rakennukset sopisivat esimerkiksi palveluasumiseen ja tontille voisi rakentaa asuinkerrostalon. Kiinteistönvälittäjän mukaan rakennusliikkeitä kiinnostaisi rakennusmahdollisuus, mutta ostajan toivotaan ottavan käyttöön myös vanhat rakennukset.