Alko supistaa kymmenien myymälöiden aukioloaikoja, hiljaisista tunneista napsitaan

Isoissa kaupungeissa Alkoon suunnataan illasta, pienillä paikkakunnilla iltaisin on hiljaisempaa.

Alko
Töölöntorin Alko avajaispäivänä.
Alkon liikevaihto oli viime vuonna lähes 1,2 miljardia ja -voitto 46 miljoonaa.Petteri Sopanen / Yle

Yli 30:n Alkon myymälän aukioloaika lyhenee vuodenvaihteessa.

Myymälät joko avataan tuntia nykyistä myöhemmin tai suljetaan tuntia aikaisemmin, yhtiö tiedottaa (siirryt toiseen palveluun). Hiljaiset tunnit vaihtelevat paikkakunnittain, ja näin ollen myös Alkojen aukioloajoissa on paikkakuntaista vaihtelua.

– Asiakaskäyttäytyminen on erilaista eri puolilla Suomea. Pienten paikkakuntien viimeiset aukiolotunnit ovat hiljaisia, kun taas kaupungeissa asiointi painottuu enemmän iltaan ja aamut käynnistyvät verkkaisemmin, sanoo Alkon myymäläketjusta vastaava liiketoimintajohtaja Kari Pennanen tiedotteessa.

Alkon kaikkien myymälöiden aukioloajat pidentyivät keväällä 2018, kun alkoholilaki muuttui. Supistuvien aukioloaikojen Alkoja on eri puolilla maata, kuten esimerkiksi Helsingissä ja Espoossa, Alavudella, Heinolassa, Ilomantsissa, Joensuussa, Kuopiossa, Lahdessa ja Kouvolassa sekä Muoniossa.

Alko kertoo, että se on seurannut erityisesti ensimmäisen ja viimeisen tunnin asiakasmääriä myymälöissään. Kaikkiaan Alkon asiakasmäärästä neljä prosenttia asioi arkisin iltakahdeksan jälkeen. Pääkaupunkiseudulla tosin kysyntää on iltaisinkin, ja liki 70 prosenttia asiakkaista käy alkoholiostoksilla kello 14:n jälkeen.

Alkolla on yhteensä 361 myymälää. Yhtiön palveluksessa työskenteli vuonna 2018 noin 2 500 ihmistä. Alkon liikevaihto viime vuonna oli lähes 1,2 miljardia ja liikevoitto oli 46 miljoonaa euroa. Valtio omistaa yhtiön kokonaan.

Kooste eri paikkakuntien myymälöiden aukioloajoista näkyy Alkon sivuilla (siirryt toiseen palveluun).